20 Ιουνίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 20.6.2015

(upd) Η επιλογή που έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης τη Δευτέρα είναι η επίτευξη συμφωνίας με βάση τις προτάσεις των θεσμών ή η χρεοκοπία, διεμήνυσε χθες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
kathimerini.gr

Σχετική ανάρτηση: Τελεσίγραφο Τουσκ προς ελληνική κυβέρνηση: Συμφωνία ή χρεοκοπία 

FAZ: Παράταση έως τον Σεπτέμβριο με στήριξη 6 δισ. προβλέπει το νέο σχέδιο των εταίρων. Προϋπόθεση πάντως για να δοθεί οποιαδήποτε παράταση είναι να υπάρξει οριστική συμφωνία για ορισμένες μεταρρυθμίσεις-κλειδιά, ενώ ο χρόνος που θα εξασφαλιστεί από την παράταση θα αξιοποιηθεί για την διαπραγμάτευση νέου προγράμματος στήριξης.
skai.gr 

Σε πρόσθετη ένεση ρευστότητας προς τις εγχώριες τράπεζες, ύψους περίπου 1,8 δισ. ευρώ, προχώρησε εκτάκτως χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες εκροών καταθέσεων.Το Δ.Σ. της ΕΚΤ έκανε απολύτως σαφές στις ελληνικές αρχές ότι όλοι αναμένουμε μια θετική έκβαση στη Σύνοδο της Δευτέρας, προειδοποιώντας για σοβαρές επιπτώσεις σε περίπτωση νέου αδιεξόδου. 
kathimerini.gr 

Αίτημα για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής των αποτελεσμάτων της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος υπέβαλαν 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 
avgi.gr 

Απολύτως ανοιχτή είναι, σύμφωνα με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η έκβαση της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα. Η Σύνοδος την Δευτέρα μπορεί να γίνει μια σύνοδος αποφάσεων, εάν υπάρχει μια βάση για απόφαση», δήλωσε η Μέρκελ, μιλώντας νωρίτερα σήμερα σε κομματική εκδήλωση των CDU/CSU. 
avgi.gr 

Αμεσες και έμμεσες περικοπές τόσο των παλαιών όσο και των νέων συντάξεων, που μεσοσταθμικά μπορεί να φθάσουν έως και το 20%, περιλαμβάνει η πρόταση των εκπροσώπων των θεσμών, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Εργασίας.
kathimerini.gr 

Ένας νεαρός άνδρας 26 ετών, που αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 34, ρίχνοντας με ταχύτητα το αυτοκίνητό του (ένα 4x4) πάνω στο πλήθος, παρασέρνοντας πεζούς που έκαναν βόλτα ή ψώνιζαν σε έναν από τους μεγαλύτερους πεζόδρομους του Γκρατς, στη νότια Αυστρία, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Χέρμαν Σουτσενχέφερ. 
tanea.gr

«Παραμένουμε ακλόνητοι στη μάχη για τον τερματισμό της λιτότητας και την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας της χώρας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνοντας κάλεσμα στη συγκέντρωση των συνδικάτων την Κυριακή στις 19:30.
avgi.gr 

Με στόχο την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, νέα συγκέντρωση διοργανώνεται, για ακόμη μια φορά μέσω των social media, την Δευτέρα 22 Ιουνίου στο Σύνταγμα, στις 19:30, στο περιθώριο διεξαγωγής της έκτακτης Σύνοδου Κορυφής για την Ελλάδα.
Σχετική ανάρτηση: «Μένουμε Ευρώπη» Νέα συγκέντρωση τη Δευτέρα στο Σύνταγμα 


Αθλητικά: Πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη φορά στέφτηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο πρωταθλητής μας (στο μέσο της φωτογραφίας) στους κρίκους, χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού, δίνοντας ένα ρεσιτάλ στους κρίκους. Επίσης ο Βλάσης Μάρας, o κορυφαίος γυμναστής που έχει βγάλει ποτέ η χώρα μας στο μονόζυγο, επιστρέφει δυναμικά και με το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στο Μπακού. Τέλος το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η εθνική ομάδα πόλο νεανίδων στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού. 
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου