18 Ιουνίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 18.6.2015

(upd) Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Πέμπτης το κρίσιμο για την Ελλάδα Eurogroup στο Λουξεμβούργο. Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι εκτιμήθηκε η κατάσταση, αλλά «δυστυχώς πολύ λίγη πρόοδος έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις» και «δεν υπάρχει συμφωνία εν όψει».
Ο Ντόναλτ Τούσκ πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανακοίνωσε ότι την προσεχή Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί Εκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης. 
tovima.gr 

«Εφικτή η συμφωνία ακόμη και τώρα». Για την Α. Μέρκελ δεν έχουν χαθεί ακόμη όλες οι ελπίδες για μια συμφωνία, αρκεί να διαθέτει τη βούληση η ελληνική κυβέρνηση. Στην ομιλία της υπενθύμισε ότι η Ελλάδα δέχθηκε την αλληλεγγύη της Ευρώπης όσο καμιά άλλη. 
Deutsche Welle 

Δεν υπάρχει περίοδος χάριτος για αποπληρωμή της δόσης στις 30 Ιουνίου, ούτε περίπτωση καθυστέρησης δήλωσε από το Λουξεμβούργο η Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει την 1η Ιουλίου εάν δεν πληρώσει την δόση. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα γίνει, πρόσθεσε. 
tovima.gr 

Δεν υπάρχει αίτημα από την Ελλάδα για οικονομική βοήθεια από τη Ρωσία δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Σεργκέι Στόρτσακ. Αναφερόμενος στην επίσκεψη Τσίπρα στην Αγία Πετρούπολη τόνισε ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός έρχεται στη Ρωσία μάλλον για τη συζήτηση κοινών πρότζεκτ παρά προς αναζήτηση χρημάτων». 
avgi.gr 

Η επισήμανση ότι η Ελλάδα «δεν πρέπει να πληρώσει το χρέος», κυριαρχεί στο κείμενο των προκαταρκτικών συμπερασμάτων της Επιτροπής, που με εντολή Ζωής Κωνσταντοπούλου διενεργεί από τον Απρίλιο λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους της χώρας. 
kathimerini.gr 

Κομισιόν και ΕΚΤ φέρονται να επεξεργάζονται σχέδιο δήλωσης για ελάφρυνση του χρέους σε μία προσπάθεια να βρεθεί διέξοδος στις διαπραγματεύσεις Αθήνας-πιστωτών. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η δήλωση θα είναι μια επανάληψη της δήλωσης που πήρε η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά από το Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012, που προέβλεπε ελάφρυνση του χρέους με την προϋπόθεση της επίτευξης και διατήρησης πρωτογενών πλεονασμάτων.
tovima.gr 

Στην παραπληροφόρηση της γερμανικής κοινής γνώμης σχετικά με τις συντάξεις στην Ελλάδα, απαντά ο Αλέξης Τσίπρας με άρθρο του που δημοσιεύτηκε σήμερα Τέταρτη στο Tagesspiegel και "αποσκοπεί στο να αποκαταστήσει έναν διαδεδομένο μύθο προς τον μέσο Γερμανό φορολογούμενο". 
avgi.gr 

Και με την επίτευξη συμφωνίας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους εταίρους της, σαν αυτή που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, των 47 σελίδων, και με το επίσης πιθανό ενδεχόμενο αντιπαράθεσης με τους δανειστές, πάλι ο λαός και η νεολαία θα πληρώσουν τα σπασμένα. 
rizospastis.gr

Στην πλατεία Συντάγματος οργανώθηκε σήμερα στις 7.30 συγκέντρωση υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Μέχρι τις 9:00 το βράδυ είχαν συγκεντρωθεί περίπου 7.000 άτομα. Κρατώντας στα χέρια τους ελληνικές σημαίες, αλλά και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με κεντρικό σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» οι διαδηλωτές θέλησαν να εκφράσουν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους. Η διαδήλωση έρχεται μια μέρα μετά την συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε κατά της λιτότητας και παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. 
kathimerini.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου