19 Ιουνίου 2015

«Μένουμε Ευρώπη» Νέα συγκέντρωση τη Δευτέρα στο Σύνταγμα

Με στόχο την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, νέα συγκέντρωση διοργανώνεται, για ακόμη μια φορά μέσω των social media, την Δευτέρα 22 Ιουνίου στο Σύνταγμα, στις 19:30, στο περιθώριο διεξαγωγής της έκτακτης Σύνοδου Κορυφής για την Ελλάδα.

Η πρώτη διαδήλωση με σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος χθες Πέμπτη με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών. 

Tο μήνυμα που καλεί τους πολίτες στην συγκέντρωση είναι το εξής:

«Πολίτες της Αθήνας,

Την Δευτέρα πραγματοποιείται μια ακόμα Σύνοδος Κορυφής στην Ευρώπη η οποία θα είναι καθοριστική για την χώρα μας. Η κλεψύδρα αδειάζει και το καράβι Ελλάδα πλησιάζει ακυβέρνητο στα βράχια. Οι χειρότεροι φόβοι μας καθημερινά τείνουν να γίνουν πραγματικότητα.

Η μεγαλειώδης συγκέντρωση των πολιτών της Αθήνας την περασμένη Πέμπτη, μας έδειξε το δρόμο. Δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό. Να βγούμε στους δρόμους και στις πλατείες πολλοί περισσότεροι, να βροντοφωνάξουμε και πάλι "Μένουμε Ευρώπη".

Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους όσοι επεξεργάζονται σχέδια Grexit, δραχμής και μετατροπής της χώρας μας σε νησίδα "δημοκρατίας" σταλινικού τύπου.

Εμείς οι πολίτες που απαιτούμε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη και στο Ευρώ, που απαιτούμε να παραμείνει μέλος της μεγάλης Δημοκρατικής Κοινότητας, πρέπει να είμαστε και πάλι στο Σύνταγμα την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 και ώρα 19:30 κρατώντας μόνο Ελληνικές και Ευρωπαϊκές σημαίες και τις σφυρίχτρες μας.

Η Πρωτοβουλία ανήκει αποκλειστικά στους πολίτες και όχι σε κόμματα. Είναι ευπρόσδεκτοι να βοηθήσουν όλοι ανεξαιρέτως». 
Εν τω μεταξύ ερωτηματικά προκαλεί η στάση ορισμένων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, απέναντι στη χθεσινή συγκέντρωση που στόχο είχε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως εκείνη της κυρίας Κωνσταντοπούλου. Συγκεκριμένα η πρόεδρος της Βουλής αναφερόμενη στη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα με το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη», επικαλέστηκε σχετικό tweet του επικεφαλής του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα Πάνου Καρβούνη και έκανε λόγο για "θεσμική παρέμβαση που δημιουργεί πολιτειακό ζήτημα, όταν οι δανειστές καλούν σε συγκέντρωση"!

Το σχετικό tweet:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου