23 Ιουνίου 2015

Στην κορυφή τα Μαύρα Βόλια της Χίου

Η παραλία Μαύρα Βόλια, στον Εμπορειό της Χίου, αναδείχθηκε ως η ομορφότερη παραλία της Ελλάδας, στην διαδικτυακή ψηφοφορία, που οργάνωσε η ιστοσελίδα meteo- news.gr. Στη δεύτερη θέση, με μικρή διαφορά, η παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς. 

Στην τελική φάση ψήφισαν 11.762 αναγνώστες της ιστοσελίδας, μεταξύ των 10 επικρατέστερων παραλιών, που είχαν περάσει από την πρώτη φάση της ψηφοφορίας.


Τα Μαύρα Βόλια ήρθαν πρώτα με 3.511 ψήφους ή ποσοστό 29,85% και στη δεύτερη θέση ακολουθεί η παραλία Μύρτος της Κεφαλλονιάς, με 3.375 ψήφους ή ποσοστό 28,69%. Μακράν Τρίτη κατετάγη η παραλία Σίμος στην Ελαφόνησο με 1146 ψήφους ή ποσοστό 9,74%. 



Να προσθέσουμε ακόμα ότι τα Μαύρα Βόλια βρίσκονται στο νότιο τμήμα του νησιού, 5 χλμ από το Πυργί. Είναι μία από τις ωραιότερες και πιο κοσμοπολίτικες παραλίες του νησιού, που ταυτόχρονα αποτελεί αξιοθέατο καθώς τα μεγάλα μαύρα βότσαλα της προέκυψαν από έκρηξη ενός ηφαιστείου που βρίσκεται δίπλα, κατά την προϊστορική εποχή. Συγκεκριμένα υπάρχουν τρεις παραλίες, η μια δίπλα στην άλλη, με το ίδιο όνομα. Τα νερά τους είναι πεντακάθαρα, κρυστάλλινα, με σκούρο μπλε χρώμα λόγω των μαύρων βότσαλων.

Πηγές: Στοιχεία από astraparis.gr και chiosonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου