20 Ιουνίου 2015

Bloomberg view: Οι Έλληνες πρέπει να ψηφίσουν για το ευρώ

"Με όλο τον σεβασμό στο δημοκρατικό δικαίωμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να επιλέξει την καλύτερη κατά τη άποψη του, πορεία για τα συμφέροντα της χώρα του, το να οδηγήσει την χώρα του εκτός της ευρωζώνης, σε μια εν δυνάμει έρημο ενός αποτυχημένου κράτους χωρίς την σαφή εντολή των Ελλήνων, θα είναι ένα μνημειώδες εσφαλμένης κρίσης" αναφέρει το Bloomberg view σε άρθρο που δημοσιεύει το capital.gr. Και το άρθρο του Mark Gilbert συνεχίζει αναφέροντας μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

"Την Τετάρτη ο Τσίπρας δήλωσε ότι η κυβέρνηση "θα αναλάβει την ευθύνη να πει το "μεγάλο όχι" στην συνέχιση των καταστροφικών για την Ελλάδα, πολιτικών". Όμως οι δημοσκοπήσεις, διαρκώς, δείχνουν ότι οι Έλληνες δεν θέλουν να αφήσουν το ευρώ..."

Για να καταλήξει με τα εξής:

"Όσο πιθανό είναι να για το ευρώ να κάνει ράλι μετά από ένα Grexit, τόσο πιθανό είναι και για την Ελλάδα να είναι καλύτερα εκτός της ευρωζώνης, με την νέα υπέρ - υποτιμημένη δραχμή, να αναζωογονεί την οικονομία. Αλλά αν ακολουθηθεί αυτή η πορεία, αυτό θα πρέπει να είναι μια απόφαση του Ελληνικού λαού και όχι μιας ηγεσίας που σπατάλησε πέντε μήνες σε άκαρπες διαπραγματεύσεις, διαπληκτιζόμενη με τους δανειστές της χώρας".

"Δεν υπάρχει κάποιος μηχανισμός της Κομισιόν που να πετά εκτός του κοινού νομίσματος κάποια χώρα και ούτε υπάρχουν κανόνες για το πώς κάποιο μέλος της, εθελοντικά, θα προβεί στην έξοδο του. Όμως αν ο Τσίπρας είναι ο αφοσιωμένος δημοκράτης, που διακηρύσσει ότι είναι, πρέπει ταχύτατα και απερίφραστα να θέσει το ερώτημα "εντός ή εκτός" στον λαό του και να τηρήσει την απόφαση του".  

Πηγή: www.capital.gr 20.06.2015
Ολόκληρο το δημοσίευμα στο: Εντός ή εκτός; Οι Έλληνες πρέπει να ψηφίσουν για το ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου