23 Ιουνίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 23.6.2015

(upd) Eurogroup την Τετάρτη με στόχο τη συμφωνία. Την πεποίθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία με την Αθήνα αυτή την εβδομάδα εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter. «Είμαι πεπεισμένος ότι θα βρούμε μια συμφωνία» δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος,
προσθέτοντας ότι μένει «να γίνει δουλειά σε δύο ζητήματα»: στο θέμα του ΦΠΑ και της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού.
naftemporiki.gr 


"Οι ελληνικές προτάσεις έγιναν αποδεκτές από τους θεσμούς ως βάση συζήτησης, η μπάλα βρίσκεται πλέον στο γήπεδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας" δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. "Σήμερα καταθέσαμε την πρόταση μας στους θεσμούς, μια πρόταση με ισοδύναμα μέτρα που έχει ως βασικό κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη" τόνισε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας: "Προστατεύουμε συντάξεις και μισθούς, προστατεύουμε τη μέση ελληνική οικογένεια". 
avgi.gr 

Αισιοδοξία Κομισιόν για συμφωνία εντός της εβδομάδας. Εκπρόσωπος του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ χαρακτήρισε τις ελληνικές προτάσεις ως ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Υπό επεξεργασία οι προτάσεις και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης από εμπειρογνώμονες Ελλάδας και θεσμών. 
Deutsche Welle 

Επιστολή προς το γερμανικό κοινοβούλιο και το Euroworking Group στην οποία περιγράφει τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληροί η συμφωνία Ελλάδας - δανειστών για να γίνει αποδεκτή από τη Γερμανία απέστειλε, σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με αυτήν, οι προϋποθέσεις είναι: Ρητή αίτηση των Ελλήνων για παράταση του προγράμματος. Επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (Staff Level Agreement). Η επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του χρέους, καθώς και της χρηματοδότησης της χώρας, από την τρόικα. Η επιβεβαίωση από την Αθήνα ότι θα πληρώσει στις 30 Ιουνίου το ΔΝΤ. Η ψήφιση από το ελληνικό Κοινοβούλιο πριν από οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό των προαπαιτούμενων μέτρων. 
kathimerini.gr 

“Εφόσον οι ελληνικές προτάσεις είναι αξιόπιστες, οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να είναι έτοιμοι να κάνουν "το έργο που τους αναλογεί", είπε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου στην Ουάσινγκτον. 
avgi.gr 

Συμπληρωματικό προϋπολογισμό που θα ενσωματώνει τους νέους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα –όπως αυτοί έχουν προταθεί από τους δανειστές– δεσμεύεται να ψηφίσει άμεσα η κυβέρνηση και να θέσει σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου.
kathimerini.gr

Συνεδρίασε σήμερα, με τηλεδιάσκεψη, το Δ.Σ. της ΕΚΤ και αποφάσισε την νέα αύξηση του ορίου για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών μέσω του ELA. Το ύψος της αύξησης δεν έγινε γνωστό. Η ΕΚΤ παραμένει σε ετοιμότητα και όποτε απαιτηθεί θα συνεδριάσει εκ νέου για να καλυφθούν τυχών νέες ανάγκες ρευστότητας. 
kathimerini.gr 

Μνημόσυνο για τα 19 χρόνια από το θάνατο του πρώην πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Α' νεκροταφείο της Αθήνας. 
ethnos.gr 

Βουτιά στις βάσεις εισαγωγής στις σχολές της θετικής και της τεχνολογικής κατεύθυνσης δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία των επιδόσεων των υποψηφίων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που δημοσιοποιήθηκαν το μεσημέρι από το υπουργείο Παιδείας. Ηδη, αναρτήθηκαν στα λύκεια της χώρας οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων.
tanea.gr 


To κύμα καύσωνα που πλήττει το νότιο Πακιστάν έχει στοιχίσει την ζωή σε τουλάχιστον 700 ανθρώπους τις τελευταίες τρεις ημέρες, ιδίως στα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα, στη μεγαλούπολη Καράτσι, όπου οι αρχές έθεσαν σε κατάσταση συναγερμού τα νοσοκομεία.kathimerini.gr 

Χρηματιστήριο Αθήνας: Με σημαντική άνοδο ξεκίνησε και σήμερα Τρίτη το Χρηματιστήριο της Αθήνας μετά τη χθεσινή του εκτόξευση*. Στις 12:20 κατέγραφε άνοδο 3,66%, σε επίπεδο γενικού Δείκτη. Στις 15:50 ήταν στο +4,66%. Τελικά έκλεισε στο υψηλό της ημέρας, στις 794,98 μονάδες με άνοδο 6,11%. Μεγαλύτερη ήταν η άνοδος στις τράπεζες με τον κλαδικό δείκτη να σημειώνει άνοδο κατά 10,39%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου