24 Ιουνίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 24.6.2015

(upd) Oι θεσμοί επιμένουν για μείωση συντάξεων σε ποσοστό 1% του ΑΕΠ, κατάργηση του ΕΚΑΣ, αύξηση εισφοράς υγείας απο συνταξιούχους απο 4% σε 6%. Για τον ΦΠΑ συμφωνούν με 3 συντελεστές αλλά επιμένουν για μετάταξη της εστίασης στο 23%. Η αντιπρόταση και οι ενστάσεις των θεσμών προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του πρωθπουργού.
Διαβάστε την αντιπρόταση των θεσμών στο: Η αντιπρόταση των θεσμών, τι περιλαμβάνει


Νέα συνάντηση θα έχουν σήμερα Τετάρτη στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ώστε να κλείσουν δια ζώσης τα ανοιχτά ζητήματα πριν το EurogroupΗ εμπλοκή στις συζητήσεις με την τρόικα και ειδικώς με το ΔΝΤ είναι η αιτία της εσπευσμένης νέας μετάβασης του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στις Βρυξέλλες. 
tovima.gr

Από το Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαιώνεται ότι στις επαφές με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ προέκυψε ζήτημα, καθώς το ταμείο φαίνεται να απορρίπτει τις προτάσεις της κυβέρνησης για αύξηση εργοδοτικών εισφορών και φορολογίας στις επιχειρήσεις, καθώς πρόκειται για μέτρα που θα πλήξουν την επιχειρηματικότητα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το Ταμείο αντιπροτείνει επίμονα οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις με το επιχείρημα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας. 

tovima.gr 

«Η κυβέρνηση θα πετύχει μια συμφωνία, η οποία θα είναι αρκετά δύσκολη, αλλά απαραίτητη και προς το συμφέρον τόσο του ελληνικού λαού όσο και των δανειστών» υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας στο «Κόκκινο» και τη Μαρία Λούκα. «Θα υπάρχει μία δέσμευση η οποία δε θα λύνει σήμερα το πρόβλημα, αλλά θα το αναγνωρίζει και θα ξεκινήσει η διαδικασία για τη λύση του. Το ζητάμε, επιμένουμε σε αυτό και πιστεύουμε ότι θα το πετύχουμε» δήλωσε.
avgi.gr


Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τις προτάσεις Τσίπρα (Δ. Κοδέλλας, Αλ. Μητρόπουλος, Ελ. Σωτηρίου, Ι. Μιχελογιαννάκης, Κ. Λαπαβίτσας, κ.α.). Την ίδια στιγμή, στο ηλεκτρονικό φόρουμ της Αριστερής Πλατφόρμας iskra.gr αναφέρεται ότι η «διαπραγμάτευση με προϋπόθεση την "πάση θυσία" παραμονή στην ευρωζώνη απέτυχε παταγωδώς». 
tovima.gr 

Παράταση ως τις 27 Ιουλίου, της καταληκτικής ημερομηνίας για την κατάθεση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (σήμερα ισχύει ως τις 30 Ιουνίου), προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε προκειμένου να ψηφιστεί με το υπό συζήτηση στην Ολομέλεια νομοσχέδιο περί Ιθαγένειας. Η εν λόγω τροπολογία δεν προβλέπει τη φημολογούμενη παράταση ως προς την καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης φόρου εισοδήματος

kathimerini.gr 

Χρηματιστήριο Αθήνας: Με πτώση στις τιμές των μετοχών ξεκίνησε σήμερα η συνεδρίαση, καθώς αρκετοί επενδυτές σπεύδουν να ρευστοποιήσουν τα βραχυπρόθεσμα κέρδη τους. Υπενθυμίζεται ότι στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις ο Γενικός Δείκτης τιμών είχε σημειώσει αλματώδη άνοδο 15%. Σήμερα, στις 13:00 ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε κατά 3,15%. Τελικά οι απώλειες συγκρατήθηκαν στο -1,77% με κλείσιμο Γενικού Δείκτη στις 780,90 μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου