5 Ιουνίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της ημέρας 5.6.2015

(upd). Ενημέρωση της Βουλής από τον Πρωθυπουργό για τις διαπραγματεύσεις: 
Τσίπρας: Δεν χρειαζόμαστε μόνο συμφωνία αλλά μια οριστική λύση, κανείς δεν επιθυμεί ρήξη ο χρόνος λιγοστεύει για όλους. δεν ψηφίζουμε νέο μνημόνιο. 
Σαμαράς προς Τσίπρα: «Προσέξτε μην γίνετε ο μοιραίος άνθρωπος για τη χώρα», «κοροϊδέψατε το λαό με σημαία το δήθεν καταστρεπτικό μέιλ Χαρδούβελη, η κυβέρνηση δεν έκανε καμία διαπραγμάτευση. 
Θεοδωράκης: Το Ποτάμι θα στηρίξει την ευρωπαϊκή πρόταση που θα έχει την υπογραφή της κυβέρνησης και των εταίρων μας, «αρέσκετε σε καταστροφικούς αυτοσχεδιασμούς». 
Κουτσούμπας: Στη μέγγενη του εκβιασμού ο λαός με ευθύνη της κυβέρνησης, η κυβέρνηση έχει βάλει στον “πάγο” το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. 
Βενιζέλος: Το τρένο του τρόμου η συμφωνία, παιδική εκδρομή το mail Χαρδούβελη, η κυβέρνηση μετά από 4,5 μήνες βρίσκεται σε απόλυτο στρατηγικό εγκλωβισμό. 
tovima.gr 

Σκηνικό ρήξης με τους εταίρους διαμορφώνεται στον απόηχο της κατάθεσης των προτάσεων Αθήνας και δανειστών. Παράλληλα ένα σχέδιο, που κάνει ασφυκτική την πίεση στην ελληνική πλευρά, εξυφαίνεται τις τελευταίες ώρες από την πλευρά των δανειστών. Η «φιλοσοφία» απλή, αλλά... αδιαπραγμάτευτη: δίνουμε τώρα προσωρινή ανάσα στην Ελλάδα αλλά σε καμία περίπτωση συνολική λύση. Αυτή θα έρθει τον Σεπτέμβριο, όταν η Ελλάδα θα έχει μείνει εντελώς από ρευστότητα και θα αναγκασθεί εκ των πραγμάτων να μιλήσει για τρίτο πρόγραμμα. 
kathimerini.gr 

Πρωτοσέλιδο σε Ευρωπαϊκά Μέσα η άρνηση έγκαιρης πληρωμής του ΔΝΤ. Με κεντρικό τίτλο «Η Ελλάδα βαδίζει προς την έξοδο» κυκλοφορεί την Παρασκευή ο Guardian. Επίσης οι «Financial Times» που γράφουν ότι «η Ελλάδα παρακρατά την δόση προς το ΔΝΤ ύψους 300 εκατ. σε ένδειξη αντίστασης». 
Σχετική ανάρτηση: Πρωτοσέλιδο σε Ευρωπαϊκά Μέσα η άρνηση έγκαιρης πληρωμής του ΔΝΤ 

Αίτημα για την ομαδοποίηση των τεσσάρων δόσεων του Ιουνίου προς το ΔΝΤ σε μία, η οποία θα καταβληθεί μέχρι τις 30 του μήνα, υπέβαλε χθες η Ελλάδα στο Ταμείο. Το αίτημα έγινε αποδεκτό, αλλά με δυσφορία. Ευρωπαίος αξιωματούχος πως το «πακετάρισμα» των δόσεων προς το ΔΝΤ «δεν είναι καλό σημάδι» και σημείωνε ότι «τα πράγματα θα είναι δύσκολα από εδώ και στο εξής». 
kathimerini.gr 

Ανοικτή επιστολή στους «Financial Times» με αφορμή το τέλμα στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της έπειτα από τέσσερις και πλέον μήνες επαφών, απέστειλαν οκτώ διάσημοι ακαδημαϊκοί και πολιτικοί. Ουσιαστικά στηρίζουν τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησις.
Δείτε την επιστολή στην ανάρτησή μας:
Έκκληση οκτώ διεθνών προσωπικοτήτων για «μετριοπάθεια την ύστατη ώρα» 


Γ Βαρουφάκης: "Για να εφαρμόσει η Ελλάδα με πετυχημένο τρόπο τις μεταρρυθμίσεις οι πολίτες της χρειάζονται ελπίδα. Ενας «Λόγος Ελπίδας» για την Ελλάδα θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά για εμάς αλλά και για τους πιστωτές μας, καθώς μια αναγέννηση της χώρας θα εξάλειφε τον κίνδυνο χρεοκοπίας. Ποιος θα έπρεπε να εκφωνήσει έναν τέτοιο λόγο; Πιστεύω ότι θα έπρεπε να το κάνει η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε κοινό στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη ή σε οποιαδήποτε άλλη ελληνική πόλη επιλέξει..." 
tovima.gr 

Για ρήγμα στη σχέση της γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κάνουν λόγο γερμανικά ΜΜΕ. Ωστόσο, κάποιοι εκτιμούν ότι αυτό που φαίνεται ως απόσταση στις θέσεις τους για την Ελλάδα, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι κίνηση τακτικής. Αφορμή για τα σχόλια, υπήρξε δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, με τίτλο «Θα χάσει η Μέρκελ τον σημαντικότερο υπουργό της;». 
tovima.gr 

Μεγάλες απώλειες που προσεγγίζουν το 5% (δυο ώρες πριν το κλείσιμο) καταγράφει σήμερα το Χρηματιστήριο της Αθήνας καθώς εντείνεται το sell off στις τράπεζες. Το αίτημα ομαδοποίησης των δόσεων του ΔΝΤ και αποπληρωμής τους στο τέλος Ιουνίου αποτέλεσε καταλυτική εξέλιξη στη διαπραγμάτευση που έχει εμφανή αρνητική επίδραση στις αγορές. Τελικά ο Χρηματιστήριο της Αθήνας, σε επίπεδο γενικού δείκτη, έκλεισε με απώλειες 4,96% στις 786,11 μονάδες
capital.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου