9 Ιουνίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της ημέρας 9.6.2015

(upd) Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04.09 σήμερα το πρωί, το επίκεντρο της οποίας εντοπίστηκε στον υποθαλάσσιο χώρο του βόρειου Ευβοϊκού κόλπου, σε απόσταση 26 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοδυτικά της Χαλκίδας και 77 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοδυτικά της Αθήνας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας. Το εστιακό της βάθος υπολογίστηκε στα 13 χιλιόμετρα
και προέρχεται από ρήγμα γειτονικό του ρήγματος της ΑταλάντηςΔεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές. 

Τα ξημερώματα της Τρίτης απέστειλε η ελληνική πλευρά τις νέες της προτάσεις προς τους θεσμούς σε ένα εφτασέλιδο κείμενο. Σύμφωνα με αξιωματούχο, οι 3 σελίδες ήταν προτάσεις στα δημοσιονομικά και οι υπόλοιπες τέσσερις μία ξεχωριστή πρόταση για τις χρηματοδοτικές ανάγκες των επόμενων μηνών και πως αυτές θα μπορούσαν να καλυφθούν. Οι βασικοί άξονες ήταν να περάσουν τα ομόλογα της ΕΚΤ που λήγουν το καλοκαίρι στον ESM, να χρησιμοποιηθούν τα περίπου 11 δις που βρίσκονταν μέχρι πρόσφατα στο ΤΧΣ και τώρα έχουν περάσει στον ΕΜΣ και να αυξηθεί το όριο έκδοσης εντόκων γραμματίων από την ΕΚΤ.
kathimerini.gr 


Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν πως η νέα ελληνική πρόταση που παρελήφθη απο τους θεσμούς τα ξημερώματα της Τρίτης, περιέχει στοιχεία που έχουν απορριφθεί στο παρελθόν και δεν οδηγεί σε "εποικοδομητική πρόοδο". 
kathimerini.gr 

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μετά την αποστολή των αντιπροτάσεων της ελληνικής πλευράς, με σχόλιό του στα Social Media" δηλώνει: Ζητάμε γραπτή και σαφή απάντηση από την Κομισιόν. Καμία απάντηση δεν έχει λάβει η Αθήνα εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη νέα πρόταση που η ελληνική πλευρά έχει υποβάλει προς τους θεσμούς. Με διαρροές δεν ανοίγουμε διάλογο". 
capital.gr

22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, και του κατώτατου μισθού, καθώς και για την μη εφαρμογή των υπαρχόντων μνημονιακών διατάξεων που προβλέπουν νέες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων. 
tovima.gr 

Η κυρίαρχη εντύπωση στην Ευρώπη είναι πως μία συνολική συμφωνία εντός του καλοκαιριού δεν είναι εφικτή. Αυτό που αναζητείται είναι μία φόρμουλα ώστε να ολοκληρωθεί μερικώς η αξιολόγηση και να προχωρήσει μία «μερική λύση», που θα εξασφαλίζει μερική χρηματοδότηση, επαρκή για τους αμέσως επόμενους μήνες και με κάποιες αποφάσεις και διακανονισμούς για τις δόσεις του Ιουλίου και του Αυγούστου. 
tovima.gr 

«Υπάρχουν τεχνικές λύσεις που μπορούν να αποτρέψουν ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας και την ίδια στιγμή να παρέχουν ένα βιώσιμο μεσοπρόθεσμο όσον αφορά την αποπληρωμή του χρέους, προκειμένου να φέρουν την Ελλάδα πίσω στις αγορές πιο γρήγορα από ό,τι μπορείτε να φανταστείτε» τόνισε ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Corriere D della Sera. 
tanea.gr 

Συνεχίζονται και σήμερα, για τρίτη ημέρα, οι προσπάθειες της πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο. Σήμερα πάντως η αλλαγή στη φορά του ανέμου οδήγησε το νέφος στον Πειραιά και το λεκανοπέδιο, μεταφέροντας έντονη τη μυρωδιά του καμένου πλαστικού μέχρι τα βόρεια και ανατολικά προάστια της πρωτεύουσας. 
kathimerini.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου