14 Αυγούστου 2016

Τείνουν χείρα βοήθειας προς την ...Παναγιά!

Αφηρημένα ...Σχόλια

Και ξάφνικά τείνουν χείρα βοήθειας προς την ...Παναγιά! Για να μπορέσουν να "προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση", στα "εξουσιαστικά κουστούμια που η ψήφος του λαού τους φόρεσε" και ας λένε ότι δεν θέλουν να τα συνηθίσουν.

Γράφει λοιπόν μεταξύ άλλων ο Θανάσης Καρτερός στο δημοσιογραφικό όργανο του Σύριζα, στην Αυγή:

...«Βόηθα, Παναγιά μου, να προσαρμοστούμε στη νέα κατάσταση και να αποφύγουμε τον ψυχίατρο. Βόηθα να σηκώσουμε στις πλάτες μας το δικό μας αναγκαίο Μνημόνιο, τις δικές μας ήπιες περικοπές, τις δικές μας ανθρώπινες αστυνομικές επιχειρήσεις, τα δικά μας απαραίτητα μέτρα που θα οδηγήσουν στην "αγία έξοδο" από το σημερινό τέλμα».

Μόνο που στην έκκληση προς την Παναγιά λείπει η αναγκαία ταπεινοφροσύνη και επίγνωση της τραγικής πραγματικόητας: Το δικό τους Μνημόνιο έχει γίνει "αναγκαίο", των άλλων δεν ήταν! Οι δικές τους περικοπές είναι "ήπιες", των προηγούμενων ήταν εξοντωτικές! Οι δικές τους αστυνομικές επιχειρήσεις είναι "ανθρώπινες", των άλλων ήταν απάνθρωπες! Τα δικά τους μέτρα είναι "απαραίτητα", των προηγούμενων μόνο ήταν σκληρά και δυσβάστακτα!

Και ολοκληρώνει ο αρθρογράφος την παράκλησή του προ την Παναγιά με τα εξής: 

«Και, το πιο σημαντικό, βόηθα, Παναγιά, να μη συνηθίσουμε τα εξουσιαστικά κουστούμια που η ψήφος του λαού μάς φόρεσε, να μην προσαρμοστούμε σε κανόνες που πολεμήσαμε και σε αρχές που μισήσαμε. Να λυγίζουμε, αλλά να μη σπάσουμε. Αμήν». 

Όμως τα κουστούμια (έστω και χωρίς γραβάτα) και οι καρέκλες της εξουσίας απαιτούν μεγαλύτερη ευλυγισία. Την έχουν και αυτή;

Δυστυχώς, παρά την επίκληση προς την Παναγιά για βοήθεια, η αλαζονεία της εξουσίας είναι εμφανής σε όλο σχεδόν το κείμενο. Διαβάζοντάς το δεν μπορείς παρά να "χαμογελάσει" κανεις με τη σκέψη "που φτάσανε"...

Τελικά, με κάτι τέτοια, μπορεί εκείνοι να αποφύγουν τον ψυχίατρο (όπως παρακαλεί ο κ. Καρτερός), εμάς όμως θα μας τρελάνουν!

Ολόκληρο το κείμενο του Θανάση Καρτερου στην Αυγή στο:
Παναγιά μου, βόηθα






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου