23 Φεβρουαρίου 2018

Πόρισμα - καταπέλτης για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας

Για συγκάλυψη του πορίσματος, που δημοσιεύουν σήμερα «Τα Νέα», του θανάτου της 4χρονης Μελίνας, κατά τη διάρκεια εγχείρησης ρουτίνας, έκανε λόγο την Τετάρτη στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνης Γεωργιάδης, αφήνοντας μάλιστα αιχμές πως η παραπάνω συγκάλυψη είναι απόρροια της συγγένειας της αναισθησιολόγου του Bενιζέλειου Νοσοκομείου, Νεκταρίας Πολάκη, που συμμετείχε στην εγχείρηση, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη. Σημειώνεται ότι η 4χρονη Μελίνα έχασε τη ζωή της στις 29 Δεκεμβρίου του 2015. 

Όπως αποκαλύπτουν τα πορίσματα, που δημοσιεύουν σήμερα «Τα Νέα», η κατηγορία που βαραίνει την αναισθησιολόγο είναι αυτή της «βαριάς ιατρικής αμέλειας» για «παρεκκλίσεις από την εφαρμογή των ιατρικών πρωτοκόλλων για την ανάταξη του βρογχόσπασμου, καθόσον δεν χορηγήθηκαν βρογχοδιασταλτικά, και για τη μη ορθή χρήση της αδρεναλίνης όσον αφορά την οδό (ενδοφλέβια) και τη χορηγούμενη δοσολογία».

Όπως κάνει γνωστό, το δημοσίευμα, στην έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) αμφισβητούνται τα συμπεράσματα σχετικών ΕΔΕ, στα οποία γινόταν λόγος για κακή συνεργασία μεταξύ του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και οι οποίοι εντοπίζουν πλημμελή ενημέρωση των ιατρικών εντύπων αλλά και σοβαρά κενά στον προεγχειρητικό έλεγχο.

Παράλληλα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), είχε καταγγείλει τότε ότι στο κέντρο του κάδρου των ευθυνών βρισκόταν μια νοσηλεύτρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Πολάκη το 2015 είχε ομολογήσει ότι είχε προχωρήσει σε υπεξαίρεση οπιοειδών σκευασμάτων από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), κατηγορία για την οποία το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο ιατρών ΕΣΥ της είχε επιβάλει την ποινή προστίμου αποδοχών ενός μηνός για το πειθαρχικό παράπτωμα «απρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας συμπεριφοράς υπαλλήλου εκτός υπηρεσίας». 

Αντιδράσεις του Παύλου Πολάκη

Μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του στο facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, απευθυνόμενος στα ΜΜΕ που αποκαλεί «παπαγαλάκια»,  αναφέρει: «Αντι για το ψεύτικο κλάμα του Αδωνι για την τετράχρονη γιατί δε δείχνετε τα στοιχεία που έφερα και απέδειξα πως ότι έλεγε το "Harvard Projekt " της Νοβάρτις το εξετέλεσε κανονικά;;»

Αλλά και γενικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας διαφωνώντας με την προβολή από τα ΜΜΕ των ομιλιών των Π. Πικραμμένου, Α. Γεωργιάδη, Α. Λοβέρδου, Α. Σαμαρά και Γ. Στουρνάρα, στη Βουλή για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο Novartis, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους αναφέρει στην ανάρτησή του στο facebook: «Εχει πέσει πείνα στα αφεντικά σας το ξέρουμε, αλλα τόσο ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ, ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ που σας εχει πιάσει εναντιον μας μαλλον σας χρειαζεται Ψυχιατρικη στήριξη. Μην σας νοιάζει, παρα το οτι δεν μπορειτε να φέρετε τα καβατζωμενα μαύρα απο εκει που ταχετε κρύψει Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΟΥΜΕ ΤΖΑΜΠΑ!!!!»

Η ανάρτηση του Π. Πολάκη στο facebook: 
 
Ολα τα ταϊσμένα απο ΚΕΕΛΠΝΟ νοβαρτις και αλλες φαρμακευτικές παπαγαλάκια σε συγχορδία σημερα για να καλύψουν την τεράστια ήττα που υπέστη χθες η πολιτική διαπλοκή των Σαμαροβενιζελων και των αδωνοστουρναραιων !!!!!
-Αντί για το δάκρυ του Πικραμμενου ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ Ο ΦΡΟΥΖΗΣ ;;;
-Αντι για το ψεύτικο κλάμα του Αδωνι για την τετράχρονη ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΕΔΕΙΞΑ ΠΩΣ ΟΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟ "Harvard Projekt " ΤΗΣ ΝΟΒΑΡΤΙΣ ΤΟ ΕΞΕΤΕΛΕΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ;;;
-Αντι για το εμφυλιοπολεμικό κήρυγμα του Σαμαρα ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ;
-Αντί για τις βρισιές του Λοβερδου ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ;;;;
-Αντί για τη συγγνώμη του Στουρναρα στη σύζυγο του ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΜΕ 500.000 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ e-health ΤΟΥ 2014 ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΑΔΩΝΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ;;;;
Εχει πέσει πείνα στα αφεντικά σας το ξέρουμε ,αλλα τόσο ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ, ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ που σας εχει πιάσει εναντιον μας μαλλον σας χρειαζεται Ψυχιατρικη στήριξη .Μην σας νοιάζει ,παρα το οτι δεν μπορειτε να φέρετε τα καβατζωμενα μαύρα απο εκει που ταχετε κρύψει Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΟΥΜΕ ΤΖΑΜΠΑ !!!!

Να σημειωθεί επίσης ότι αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας στη Βουλή του πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου. 


Όταν ο Παναγιώτης Πικραμμένος, φανερά φορτισμένος συναισθηματικά, ζητούσε «να φτάσει μέχρι το τέλος, να λάμψει η αλήθεια και να παραδοθώ άσπιλος στην κοινωνία», τότε ο Παύλος Πολάκης, δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα γέλια του!

Πηγές: tanea.gr , kathimerini.gr , facebook.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου