28 Φεβρουαρίου 2018

Ο ανασχηματισμός Κουβέλη!

Του προτάθηκε να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να αποφύγει η χώρα τις πρόωρες και καταστροφικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015, αλλά εκείνος τότε αρνήθηκε, για να δεχθεί τώρα να γίνει αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, υπό τον Πάνο Καμμένο! Τόσος ήταν ο πάλαι ποτέ πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αριστεράς», ο μοιραίος Φώτης Κουβέλης.

Ίσως αυτό και να είναι το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του μίνι ανασχηματισμού στον οποίο υποχρεώθηκε ο πρωθυπουργός μετά την αποπομπή της κυρίας Ράνιας Αντωνοπούλου και την παραίτηση από το υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης για λόγους ευθιξίας του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Κατά τα άλλα: Νέος υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος παραμένει και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. Υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής, στη θέση του Γιάννη Μουζάλα, ο Δημήτρης Βίτσας. Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ορίζεται η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη. Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο μέχρι σήμερα ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Αθανάσιος Ηλιόπουλος. Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ο κ. Κωνσταντίνος Στρατής.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Αιχμηρά ήταν τα σχόλια των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε σήμερα. Τα πιο δηκτικά, όπως ήταν αναμενόμενο, στρέφονται κατά του Φώτη Κουβλή.

Νέα Δημοκρατία. Για τον «τελευταίο ανασχηματισμό» του Αλέξη Τσίπρα κάνει λόγο η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, ενώ σχολιάζοντας την είσοδο του Φώτη Κουβέλη στην κυβέρνηση αναφέρει: «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη». Ολόκληρη η δήλωση της κυρίας Σπυράκη: «Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και με ανθρώπους που έρχονται από το προχθές ο κ. Τσίπρας προχώρησε στον τελευταίο ανασχηματισμό της θητείας του. Αν μην τι άλλο, o κ. Τσίπρας με τις επιλογές του διασκεδάζει τουλάχιστον τους πολίτες για να ξεχνούν πρόσκαιρα την καταστροφική πολιτική του. Τον ευχαριστούμε. Ειδικά για τον κ. Κουβέλη ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

ΠαΣοΚ. Δηκτικά σχολίασε το ΠΑΣΟΚ τον ανασχηματισμό και την τοποθέτηση του Φώτη Κουβέλη στο υπουργείο Αμυνας. Συγκεκεριμένα το 
ΠαΣοΚ αναφέρει: «Ο ανασχηματισμός της επιδότησης ενοικίου, οδηγεί σε εικόνα αποδρομής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Συγχαρητήρια στον νέο υφιστάμενο του Καμμένου, τον κ. Φώτη Κουβέλη». 

Το Ποτάμι. «Τελικά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν εφεδρείες. Με τον κ. Κουβέλη αναπληρωτή του κ. Καμμένου, η κυβέρνηση της ιδεοληπτικής αριστεράς και της ψεκασμένης δεξιάς, αποκτά νέα δυναμική».

KKE. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υπηρετεί το κεφάλαιο σε βάρος του λαού σχολιάζει το ΚΚΕ. Το 
σχόλιό του: «Η ηθική μιας κυβέρνησης δεν κρίνεται μόνο απ' το αν κάποιοι υπουργοί της απολαμβάνουν προκλητικά προνόμια, αλλά κυρίως από την πολιτική που αυτή υλοποιεί υπηρετώντας συνολικά την κοινωνική τάξη των προνομιούχων, δηλαδή του κεφαλαίου, σε βάρος του λαού. Αυτό κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και αυτό θα συνεχίσει να κάνει πιο εντατικά και μετά τον "εξ ανάγκης" ανασχηματισμό».

Takis Ant / afirimeno.com
Με στοιχεία από kathimerini.gr, tovima.gr
 

Κάποιες παλιότερες αναρτήσεις μας για τον Φώτη Κουβέλη:
27 Φεβρουαρίου 2017 Κουβέλης: Είπα «όχι» στον Σαμαρά για να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ
23 Μαρτίου 2015 Όταν ο Κουβέλης είπε «όχι» για την Προεδρία
4 Οκτωβρίου 2014 Ο αντιφατικός κ. Φώτης Κουβέλης
2 Οκτωβρίου 2014 O μοιραίος κ. Φώτης Κουβέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου