22 Φεβρουαρίου 2018

Novartis: Και σκάνδαλο και σκευωρία

«Δεν υπάρχει το δίλημμα "σκάνδαλο ή σκευωρία", ισχύουν και τα δύο». Είναι η άποψη που υποστηρίζουν τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ. Ίσως έχουν ένα λόγο παραπάνω τη στιγμή που στελέχη τους εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis. 
Πιο συγκεκριμένα:

Η Νέα Δημοκρατία

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας χθες στη μαραθώνια συνεδρίαση της Βουλής επί της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τη συγκρότηση "επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης" για τη Novartis, είπε* μεταξύ άλλων: 

«Σκάνδαλο Novartis υπάρχει. Δεν το ανακάλυψαν όμως τα «λαγωνικά» της Κυβέρνησης, αλλά οι Αμερικάνικες Αρχές, η Αμερικάνικη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το FBI. Είναι παγκόσμιο σκάνδαλο και ερευνάται σε περισσότερες από 15 χώρες - και στην Ελλάδα... Παντού, λοιπόν, οι δικαστές και οι διωκτικές αρχές εξετάζουν ένα σκάνδαλο οικονομικό, εντοπίζουν ύποπτους και τιμωρούν ενόχους... Παντού, εκτός από εδώ που οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επεδίωξαν να συσκοτίσουν το πραγματικό σκάνδαλο μετατρέποντάς το σε μια δίωξη προσώπων με κουκουλοφόρους μάρτυρες. Κι αυτή η θεσμική εκτροπή, η αλυσίδα των ενεργειών με τις οποίες ετοιμάστηκε ο φάκελος Novartis, συνιστά μεγαλύτερο ακόμη πολιτικό σκάνδαλο από το αρχικό».

Και απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, ο κ. 
Μητσοτάκης είπε:«Αντί να διασφαλίσετε τα συμφέροντα του Δημοσίου, χρησιμοποιήσατε την υπόθεση για να πλήξετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους... Θα αποκαλύψουμε στην επιτροπή αυτή την άθλια σκευωρία. Και σας προειδοποιούμε, το έχω ξαναπεί, το λέω και πάλι σε αυτή την αίθουσα, να μην τολμήσετε να κλείσετε την Προκαταρκτική Επιτροπή χωρίς να έρθουν όλα στο φως»

Το ΠΑΣΟΚ 

Σε άτυπη ενημέρωση** την επομένη της συζήτησης στη Βουλή για τη συγκρότηση της "προκαταρκτικής επιτροπής" για την υπόθεση Νοvartis, παράγοντες του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνουν «Υπάρχει σκάνδαλο στην εξέλιξη της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης. Υπάρχει σκευωρία της κυβέρνησης με την ολοφάνερη επιχείρηση σπίλωσης των πολιτικών της αντιπάλων».

Εξηγώντας την επιλογή για «Άκυρο για μια "άκυρη" διαδικασία», αναφέρουν ότι από την πρώτη στιγμή «είχαμε σταθερή και καθαρή θέση: "Όλα στο φως, δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας" και γι ' αυτό και προτάθηκε σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρτικής Εξέτασης σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής, με πλήρη ανακριτικά καθήκοντα που θα έχει την δυνατότητα να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση για όλους και για όλα
».

Στην άτυπη ενημέρωση της Χαριλάου Τρικούπη, τονίζεται ότι «αντί αυτής, η κυβερνητική πλειοψηφία επέλεξε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής μια «υβριδικού» τύπου επιτροπή, που δεν ήταν ούτε εξεταστική ούτε προανακριτική, αλλά μια fake επιτροπή με διαδικασία express, που θα αποκρύψει την ουσία της υπόθεσης, χωρίς αντικείμενο, απλώς για την δημιουργία εντυπώσεων». 

Πηγές: *nd.gr , **ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Σχετικές αναρτήσεις:
Προανακριτική και για τους 10 πολιτικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis
Τι είπαν στη Βουλή τα αναφερόμενα στη δικογραφία για Novartis πολιτικά πρόσωπα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου