11 Φεβρουαρίου 2018

«Γυμνή» η Μέρκελ στο εξώφυλλο του Spiegel

Με ένα καυστικό σκίτσο στο εξώφυλλό του σχολιάζει το περιοδικό Spiegel τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία.

Στο φόντο του σχεδίου, που φιλοτέχνησε ο Βρετανός καλλιτέχνης Nishant Choksi, τρεις άνδρες με μπλουζάκια που φέρουν τα αρχικά του SPD, απομακρύνονται κρατώντας τα ρούχα της Αγκελα Μέρκελ, με το υπονοούμενο να είναι σαφές:

Οι Σοσιαλδημοκράτες ήταν οι μεγάλοι νικητές των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο κομμάτων, «ξεγυμνώνοντας» τη Γερμανία Καγκελάριο.

Και το editorial όμως είναι το ίδιο καυστικό, λέγοντας στους αναγνώστες του: «Η Άνγκελα Μέρκελ πλήρωσε υψηλό τίμημα για να παραμείνει στη θέση της καγκελαρίου για λίγο ακόμη».

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από πολύμηνη ακυβερνησία η Μέρκελ κατάφερε να λύσει τον γόρδιο δεσμό και να παρουσιάσει μια προγραμματική συμφωνία με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), καθώς και μια σύνθεση υπουργικού συμβουλίου που ικανοποιούσε και τους δύο επίδοξους εταίρους των Χριστιανοδημοκρατών (CDU).

Το γεγονός ότι, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα σημαντικότερα υπουργεία, των Οικονομικών, Εξωτερικών και Απασχόλησης, ανατίθενται σε Σοσιαλδημοκράτες πολιτικούς εξόργισε πολλούς βουλευτές του CDU, αλλά και τον φίλα προσκείμενο Τύπο.

Πηγές: kathimerini.gr, protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου