12 Φεβρουαρίου 2018

Ν. Κορέα: Αποκαλυπτήρια στο «πιο σκοτεινό κτήριο του κόσμου»

Τις πύλες του άνοιξε την Παρασκευή το περίπτερο που δημιούργησε ο αρχιτέκτοντας Ασίφ Καν για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς στην Πιόνγκτσανγκ της Νότιας Κορέας και το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως «το πιο σκοτεινό κτήριο στον κόσμο».

Πρόκειται για μία λυόμενη, χαλύβδινη τετράγωνη κατασκευή εντός του Ολυμπιακού Πάρκου, με ύψος 10 μέτρων, η οποία φιλοδοξεί να μεταφέρει στην Πιόνγκτσανγκ την ατμόσφαιρα του Διαστήματος.

Το κτήριο είναι επικαλυμμένο με Vantablack VBx2 που θεωρείται το πιο σκούρο χρώμα στον κόσμο και απορροφά το 99% του φωτός, σύμφωνα με τον ιστότοπο Dezeen. 


Παράλληλα, λαμπιόνια προεξέχουν από τις επιφάνειες του κτηρίου θυμίζοντας αστέρια, με τον επισκέπτη πάντως να δυσκολεύεται να διακρίνει τα περιγράμματα της κατασκευής.

Όσο για το εσωτερικό του κτηρίου, πρόκειται για έναν φωτεινό, ολόλευκο χώρο, σε πλήρη αντίθεση με το εξωτερικό του.


Οι επισκέπτες συναντούν μία εγκατάσταση όπου απελευθερώνονται 25.000 σταγονίδια νερού το λεπτό και τα οποία κυλούν σε διαδρόμους, μέχρι να φτάσουν σε μια κεντρική «πισίνα».

Όπως περιέγραψε ο εμπνευστής της κατασκευής Ασίφ Καν, από απόσταση το κτήριο δίνει την αίσθηση ενός παραθύρου με θέα στα βάθη του Διαστήματος.

Το περίπτερο κατασκευάστηκε για λογαριασμό της Hyundai Motors.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου