25 Φεβρουαρίου 2018

Μια Κυριακή γεμάτη με κοινωνικές εντάσεις στην Ελλάδα

Κυριακή, 25 Φλέβάρη 2018:

Επίθεση του Ρουβίκωνα στα κεντρικά γραφεία της Novartis. 
Η επίθεση με βαριοπούλα και μπογιές πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες της Κυριακής στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Μεταμόρφωση.
Τα μέλη του Ρουβίκωνα προκάλεσαν ζημιές στην πύλη της εταιρείας που βρίσκεται στη Μεταμόρφωση, και εν συνεχεία προχώρησαν προς το κεντρικό κτήριο πετώντας κόκκινες μπογιές και σπάζοντας τζαμαρίες. 
Σε κείμενο που ανήρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη του Ρουβίκωνα υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι «η Novartis είναι η κορυφή του παγόβουνου που έγινε ορατή αυτή την περίοδο». 
Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό τους. 
Η διοίκηση της εταιρείας δηλώνει εξαιρετικά ανήσυχη μετά την επίθεση και απευθύνει έκκληση στις αρχές για την προστασία των εργαζομένων.

Επιθέσεις με μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στα Εξάρχεια. 
Για ακόμη μια νύχτα σημειώθηκαν επιθέσεις με βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.
Ειδικότερα, νεαρά άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, έκαναν σειρά επιθέσεων, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, από τη 1:00 έως τις 2:00, σε διμοιρία των ΜΑΤ, που ήταν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα. Στις 3:30 επιτέθηκαν σε αστυνομική δύναμη που ήταν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. 
Έγιναν προσαγωγές τριών ατόμων, τα οποία αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα, αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Αιματηρή επίθεση χρυσαυγιτών σε στέκι αντιεξουσιαστών στον Πειραιά. 
Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ομάδα χρυσαυγιτών, εισέβαλε σε στέκι του αντιεξιαστικού χώρου στον Πειραιά.
Συγκεκριμένα ομάδα οκτώ ατόμων κρατώντας λοστούς και αναμμενα καπνογόνα, εισήλθε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Κυριακής, στον "Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα" και προκάλεσε ένταση με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 5 ατόμων ενώ προκάλεσαν και ζημιές στον χώρο σπάζοντας μια τζαμαρία.
Μάλιστα, σύμφωνα με αυτόπτες η ομάδα φέρεται να φώναζε «αιμα τιμη χρυση αυγη».
Τρεις από τους τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.
Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και η δικηγορος πολιτικης αγωγης της οικογενειας Φυσσα, Ελευθερια Τομπατζογλου η οποία η όποια υπέστη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση από χτύπημα με μεταλλικό γκλομπ στο κεφάλι.


Επίθεση στο σπίτι του Παπαδήμου από αντεξουσιαστές. 
Επίθεση στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου. 
Οι αναρχικοί με ανάρτησή τους σε γνωστό διαδικτυακό ιστότοπο έγραψαν πως πραγματοποίησαν την επίθεση ως ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου. 
«Πριν από λίγη ώρα πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με τρικάκια, συνθήματα και πανό έξω από το σπίτι του Λουκά Παπαδήμου, ως ένδειξη αλληλεγγύης στο σύντροφο μας απεργό πείνας - από σήμερα 25/02 και δίψας, Ντίνο Γιαγτζόγλου» αναφέρουν. 

Πεδίο μάχης η Τούμπα. 
Όλα ξεκίνησαν όταν κατά την είσοδο των ομάδων του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού στο γήπεδο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη για τη σέντρα, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Κυριακή στις 19:30, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πέταξαν από την εξέδρα εκατοντάδες χαρτάκια και όχι μόνο. Ένα από τα ρολά χαρτί ταμειακής μηχανής χτύπησε τον προπονητή του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία, στο κεφάλι. 
Μετά τον τραυματισμό του ο προπονητής του Ολυμπιακού, λόγω της ζαλάδας που ένιωθε, αποχώρησε από το γήπεδο με κατεύθυνση το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο, προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.
Το ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό δεν ξεκίνησε ποτέ. 
Ο διαιτητής δεν σφύριξε την έναρξη του αγώνα, παρ' ότι οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες και τον διαιτητή της αναμέτρησης, Αλέξανδρο Αρετόπουλο, συνεχίστηκαν περίπου μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
Νωρίτερα οπαδοί του ΠΑΟΚ επιχείρησαν να προσεγγίσουν τα αποδυτήρια, όπου βρίσκονται μέλη της αποστολής του Ολυμπιακού και οι διαιτητές, και κάπου εκεί ξεκίνησε ο «πόλεμος» με τις αστυνομικές αρχές. Με χρήση κροτίδων και χημικών, τα ΜΑΤ προσπαθούν να κρατήσουν μακριά τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Η ένταση στην Τούμπα συνεχίζεται. 

Ήταν μια Κυριακή γεμάτη ένταση στην Ελλάδα του σήμερα... 

Πηγές: Στοιχεία από tovima.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr, protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου