14 Φεβρουαρίου 2018

Κάποια Ονόματα για την πΓΔΜ σε Γελοιογραφίες

Πέρα από τις 5 γνωστές σύνθετες ονομασίες για την πΓΔΜ, που πρότεινε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, υπάρχουν και κάποιες ακόμη που προτάθηκαν από έλληνες ...γελοιογράφους. Επάνω αριστερά: 5 ονόματα, το εξής ένα "Μακεδονία", σε σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή.

Δείτε και τα υπόλοιπα σε σκιτσα:

Ένα καινούργιο όνομα και μάλιστα MACEDONATO για την ΠΓΔΜ προτείνει ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμοτς. Τουλάχιστον στο σκίτσο (κατά τη συζήτηση Τσίπρα - Ζάεφ) του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή: 

Το παιδί, λέει ο Καμμένος, προτείνει "Δημοκλατία τηθ Μαθεδονίαθ". Στο σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στο protagon.gr:

Προσπαθώντας ο Καμμένος να βρεί λύση στο εθνικό θέμα, αλλάζοντας θέση στα γράμματα της λέξης MACEDONIA, προκύπτει κάτι κωμικό. Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή.

Ως γνωστόν τα 5 ονόματα που μέχρι τώρα έχει προτείνει ο κ. Νίμιτς είναι: Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας, Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη και Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια). 

Και μια διαφορετική πρόταση από τον Ερντογάν: Να ονομαστεί "Νέα Τουρκία"! Σε σκίτσο του Πάνου Μαραγκού στο Έθνος. 

Όμως η βάπτιση χρειάζεται και ένα Νονό. Ποιός θα είναι; Δυό (στην ουσία μια) προτάσεις:

Σκίτσο του ΚΥΡ: 
 

Σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη:

Και το όνομα της Ελλάδας; Μια "σκόρπια" ονομασία (με χορηγό τη Novartis) από τον Ηλία Μακρή σε σκίτσο του στην Καθημερινή: 

Σημείωση: Τα περισσότερα από τα παραπάνω σκίτσα τα έχουμε αναρτήσει ξανά, στη "Γελοιογραφία της Ημέρας". Απλά σκεφτήκαμε να τα συγκεντρώσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου