30 Απριλίου 2021

Απρίλιος 2021: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δέκα σκίτσα του Απριλίου από την επικαιρότητα κυρίως στη χώρα μας, που ξεχωρίσαμε. Στα γεγονότα του μήνα, κυρίαρχο και πάλι το δεύτερο κύμα της πανδημίας, αλλά και οι αντιδράσεις στα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισής της. Tα 10 σκίτσα του μήνα με χρονολογική σειρά:

Επάνω αριστερά, στο σκίτσο του Αντώνη Νικολόπουλου (Soloup) στο περιοδικού δρόμου «Σχεδία» (4.4.2021). Την κλέψανε δυο ληστές με μάσκες. Όμως, το μόνο που ενδιαφέρει τον αστυνομικό είναι αν οι ληστές ... φορούσαν σωστά τις μάσκες! Προσέξτε και το "όργανο της τάξεως", το επιφορτισμένο με τον έλεγχο τήρησης των μέτρων προστασίας, που όχι μόνο δεν φορά μάσκα αλλά εκτοξεύει και πλήθος από σταγονίδια!

Τελικά με τις τόσες ξενόγλωσσες ορολογίες που χρησιμοποιούμε κατά την αντιμετώπιση της covid-19 θα χρειζόμαστε ...διερμηνέα, τουλάχιστον στο φαρμακείο... Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα "Νέα" (7.4.2021):

Η προσβολή: Αφού στρογγυλοκάθησαν ο Ερντογάν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, και εγώ; αναρωτιέται αμήχανη η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Εσύ θα βάλεις μαντήλα και θα σερβίρεις το τσαγάκι, απαντά ο Τούρκος πρόεδρος. Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή» (8.4.2021):

Με αφορμή την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ένα σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην "Εφ.Συν" στις 12.4.2021, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανέμελο με καφέ και διαβάζοντας εφημερίδα πάνω στο μηχανάκι των εκτελεστών! Δεν παρουσιάζει όμως τον Πρωθυπουργό ως ...τρομοκράτη, όπως ο ίδιος (κατόπιν αντιδράσεων) εξηγεί σε αναρτησή του στο facebook:

Με το νέο εργασιακό νομοσχέδιό «εσείς θα μαζεύεται ελιές και εμείς θα σας βγάζουμε το λάδι» εμφανίζεται να λέει ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, στους εργαζόμενους. Αυτά, στο σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη στο Realnews (18.4.2021):

Με αφορμή τα "κορωνοπάρτι" των ημερών: Εικόνες ντροπής στις μαζικές συγκεντρώσεις τα βράδια σε κάποιες πλατείες της Αθήνας, με τον κορωνοϊό να καραδοκεί και την πανδημία, που δεν είναι μια απλή γρίπη των χοίρων, να θερίζει. Σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου (19.4.2021):

Νωρίτερα φέτος θα κάνουμε Ανάσταση λέει ο Αρχιεπίσκοπος. Για να μπορούν μετά τα παιδία να πάνε στις πλατείες (για κορωνοπάρτι) εξηγεί ο πρώθυπουργός. Αυτά στο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή» (21.4.2021):

Μετά τα Χριστούγεννα μένουμε μέσα και το Πάσχα! Kαι όπως πάμε μένουμε μέσα και το καλοκαίρι ... για να το χαρούν οι τουρίστες! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή» (23.4.2021):

Ολόκληρη η διαδρομή της πανδημίας της covid-19, με το μέγα πλήθος των αντιδράσεων που προκάλεσαν τα μέτρα για την αντιμετώπισή της. Όμως φαίνεται "φως στην άκρη του τούνελ": το έμβόλιο! Όλα σε ένα πολυσύνθετο σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου (26.4.2021):

“Aπαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων της οικείας Περιφερειακής Ενότητας μέχρι τις 10 Μαΐου” λέει η κυβερνητική απόφαση. Όμως, υπάρχει τρόπος να παρακάμψει κάποιος την απαγόρευση και να πάει στο χωριό του τις μέρες του Πάσχα: Μαζί με τους τουρίστες! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στο protagon.gr (28.4.2021):

Σημείωση: Τα παραπάνω σκίτσα τα έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία (ή το Σκίτσο) της Ημέρας".

Επιλογή σκίτσων από Takis Ant για το afirimeno.com

Σχετικές αναρτήσεις:
Μάρτιος 2021: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα
Φεβρουάριος 2021: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου