28 Φεβρουαρίου 2022

Φεβρουάριος 2022: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δέκα σκίτσα του Φεβρουαρίου από την επικαιρότητα, που ξεχωρίσαμε. Στα γεγονότα, την πανδημία και την ακρίβεια, επισκίασε τις τελευταίες μέρες του μήνα η ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία.

Σκίτσο αριστερά: "Όταν σου την πέφτει η ακρίβεια και η κυβέρνηση κρατάει το φανάρι!" Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στις 14 Φεβρουαρίου.

Ακολουθούν τα υπόλοιπα σκίτσα με χρονολογική σειρά:

Με στόχο την τήρηση, από τον Ν. Ανδρουλάκη, ίσων αποστάσεων από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, μετακομίζει το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) από την Χαριλάου Τρικούπη! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή" (6.2.2022):

Τι του θύμισε ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας του Κώστα Καραμανλή (ενώπιον του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού) ... τα τριχίλιαρα στις πυρκαγιές της Ηλείας το 2007... "Ωραία χρόνια!" όπως φαίνεται να λέει ο τότε πρωθυπουργός στο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή» (8.2.2022):

Άνοιξε το Τριώδιο και οι πολιτικοί μας έχουν «ντυθεί». Ο Κ. Μητσοτάκης «πληθωρισμός», ο Ν. Ανδρουλάκης «δημοσκόπηση» και ο Αλ. Τσίπρας κάτι σαν «λαχειοπώλης»! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή» (13.2.2022):

Το μαρμάρινο μακρύ τραπέζι στο Κρεμλίνο όπου ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν τηρώντας τις «κοινωνικές αποστάσεις» υποδέχθηκε στα μέσα του μήνα τον Γερμανό καγκελάριο Σόλτς, για να συζητήσουν την απειλή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ξαφνικά αρχισε να μικραίνει και να μεγαλώνουν οι καρέκλες! Έτσι οι δυό τους βρέθηκαν ...πιο κοντά! Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην «Καθημερινή» (16.2.2022).

Διεγράφη ο Γ. Κύρτσος από τη Ν.Δ. Ο γαλάζιος ευρωβουλευτής για μεγάλο διάστημα αναρτούσε επικριτικά προς την κυβέρνηση σχόλια στα social media. Και τώρα; "Τον ποτίζουμε και περιμένουμε να ανθίσει" λέει ο Αλ. Τσίπρας, σύμφωνα με το Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην «Καθημερινή» (19.2.2022).

Την αδυναμία του ΝΑΤΟ να προστατεύσει την Ελλάδα από την γείτονα Τουρκία φέρει σαν επιχείρημα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προς την Ουκρανία. «Πιστεύεις πως αν μπεις στο ΝΑΤΟ θα σωθείς από τους γείτονες; Δεν ρωτάς την Ελλάδα;» της λέει. Αυτά, στο σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα «Νέα» (21.2.2022).

Μιλώντας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Καθημερινή για τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «έχει μια ανασφάλεια που δεν δικαιολογείται» και ότι «είναι χειρότερος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην επιλογή συμβούλων». Και ο Κυριάκος θυμώνει που ο Ευκλείδης αμφισβητεί τον Αλέξη. Ίσως τον βολεύει να έχει αυτόν ως αντίπαλο! Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην «Καθημερινή» (22.2.2022) .

«Όχι στον πόλεμο» γράφει σε ανάρτησή της (αναφερόμενη στην Ουκρανία) η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντί για το σύμβολο της ειρήνης παραθέτει το σήμα της ... Mercedes! Είναι ειρηνιστές με αστική αυτοπεπίθηση, όπως σχολιάζεται στο σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην «Καθημερινή» (24.2.2022).

Ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία: Ο Πούτιν όχι μόνο την "γράφει" τη Δύση αλλά και την "διαβάζει"! Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού για το fragilemag.gr:

Το Δίκαιο του Ισχυροτέρου. Όταν στην Ουκρανία οι ερπύστριες των ρώσικων τάνκς καταπατούν το διεθνές δίκαιο! Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου στον "Ελεύθερο Τύπο" (25.2.2022):

Σημείωση: Τα παραπάνω σκίτσα τα έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία (ή το Σκίτσο) της Ημέρας".

Επιλογή σκίτσων από Takis Ant για το afirimeno.com
Δείτε και αυτά:
Ιανουάριος 2022: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα
Το 2021 σε 20 Σκίτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου