18 Φεβρουαρίου 2022

Διεγράφη ο Γ. Κύρτσος από τη Ν.Δ.

Στη διαγραφή του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου προχώρησε σήμερα η "Νέα Δημοκρατία", καθώς, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση «δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου». Ο γαλάζιος ευρωβουλευτής για μεγάλο διάστημα αναρτούσε επικριτικά προς την κυβέρνηση σχόλια στα social media.

Σήμερα το πρωί ο κ. Κύρτσος ανέφερε μέσω Twitter:

Γιώργος Κύρτσος @GiorgosKyrtsos
·11 ώ
Παγίδα για κυβέρνηση,Ελλάδα η δίωξη δημοσιογράφων,Τουλουπάκη. Η κόντρα Βρυξελλών-Ουγγαρίας,Πολωνίας για κράτος Δικαίου στο ζενίθ. Το Ευρ.Δικαστήριο δέχθηκε σύνδεση κονδυλίων με σεβασμό δικαιωμάτων. Η κριτική από έγκυρα ΜΜΕ,όπως ARTE,σκληραίνει. Το Μαξίμου θεατής των εξελίξεων.


Λίγο νωρίτερα, είχε σημειώσει επίσης μέσω Twitter:

Γιώργος Κύρτσος @GiorgosKyrtsos
·11 ώ
Το ασφαλιστικό μαύρη τρύπα για κυβέρνηση,οικονομία. Το έλλειμμα μεγαλώνει σαν ποσοστό του ΑΕΠ. Οι αρμόδιοι δεν ενημερώνουν. Μπήκαμε σε λούκι αναδρομικών χωρίς λεφτά. Τεράστια η ουρά όσων περιμένουν σύνταξη. Οι οργανωτικές αλλαγές δαπανηρή αποτυχία. Οι θεσμοί αρκετά ανήσυχοι.


Η σημερινή ανακοίνωση της ΝΔ σημειώνει:

«Mε απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Παύλου Μαρινάκη, ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Κύρτσος ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., με εντολή από τους ψηφοφόρους να προωθεί τις ελληνικές θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, με τις αναρτήσεις του κάνει εντελώς το αντίθετο. Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου. Με τη στάση του προσβάλλει όλους εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπεί. Μέχρι σήμερα έγινε ανεκτή η όποια κριτική του στην κυβέρνηση, ακόμη κι αν ξεπερνούσε τα όρια. Ανοχή όμως στην δυσφήμιση της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει...».

Γιώργος Κύρτσος: Τι απαντά για τη διαγραφή του από τη Ν.Δ.

Αιχμές κατά της ηγεσία της Ν.Δ. στον απόηχο της διαγραφής του αφήνει ο Γιώργος Κύρτσος, με ανάρτησή του στο Twitter.

Όπως αναφέρει, έθεσε μια σειρά από ζητήματα στην ηγεσία της παράταξης:

Γιώργος Κύρτσος @GiorgosKyrtsos
·8 ώ
Έθεσα ζητήματα στην ηγεσία ΝΔ: Λάθη&παραλείψεις στο θέμα της πανδημίας που κόστισαν χιλιάδες νεκρούς. Λάθη οικονομικής πολιτικής που φτωχοποίησαν κόσμο, οδηγούν σε νέες περιπέτειες. Κουκούλωμα σκανδάλου Novartis,διώξεις δημοσιογράφων,Τουλουπάκη. «Απάντησαν» με διαγραφή μου.


Λίγο αργότερα σημειώνει επίσης στο Twitter:

Γιώργος Κύρτσος @GiorgosKyrtsos
·6 ώ
Πρέπει να είναι δεσμευμένος ο Μητσοτάκης για να με διαγράψει επείδή.. “συκοφάντησα” τη χώρα, διαφωνώντας με κουκούλωμα σκανδάλου Novartis και δίωξη δημοσιογράφων, Τουλουπάκη. Είναι σαν να παραδέχεται διεθνώς την ενοχή του. Εκθέτει την κυβέρνηση σε σκληρή ευρώ-κριτική.

Το ΚΚΕ εύχεται… «καλό ταξίδι» στον Γιώργο Κύρτσο

«Καλό ταξίδι» στον Γιώργο Κύρτσο εύχεται το ΚΚΕ μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ. Σε ένα tweet του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με εμφανώς ειρωνική διάθεση, ο Περισσός σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter:

Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ @gt_kke
·6 ώ
Κατανοούμε την πικρία του κυρίου Κύρτσου για την διαγραφή του από την ΝΔ. Πάντως η διαγραφή του από το ΚΚΕ, στην οποία αναφέρεται, δικαιώθηκε από τη μετέπειτα πορεία του. Του ευχόμαστε καλό ταξίδι!


Νωρίτερα, ο κ. Κύρτσος είναι αναφερθεί στην διαγραφή του από το ΚΚΕ το 1977: «Δύο διαγραφές στη ζωή μου. Το..1977 από ΚΚΕ. Το 2022 από ΝΔ. Το ΚΚΕ έψαξε το θέμα, έστειλε τον Αμπατιέλο στο Λονδίνο να συζητήσουμε, παρουσίασε σκεπτικό. Στη ΝΔ αποφάσισε ο Μητσοτάκης, δεν υπήρξε συζήτηση, ούτε σκεπτικό. Η φιλελεύθερη ΝΔ πιο αυταρχική από το ΚΚΕ της δεκαετίας του 70».

Βέμπερ: Απαράδεκτες οι αναρτήσεις του Γ. Κύρτσου

Σύμφωνα με ανάρτηση του Γερμανού πολιτικού, το ΕΛΚ «απορρίπτει κατηγορηματικά τις αβάσιμες κατηγορίες κατά της ελληνικής κυβέρνησης από τον Γιώργο Κύρτσο, ενώ κινείται πειθαρχική διαδικασία στο ΕΛΚ

Απαράδεκτες χαρακτήρισε τις αναρτήσεις του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, τονίζοντας πως κινείται πειθαρχική διαδικασία από το ΕΛΚ. Σύμφωνα με ανάρτηση του Γερμανού πολιτικού, το ΕΛΚ «απορρίπτει κατηγορηματικά τις αβάσιμες κατηγορίες κατά της ελληνικής κυβέρνησης
από τον Γιώργο Κύρτσο. Τις θεωρούμε απαράδεκτες. Μετά από αυτά τα γεγονότα θα κινηθεί εσωτερική διαδικασία κατά του ευρωβουλευτή».

Πηγές: Πληροφορίες και στοιχεία από kathimerini.gr, twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου