26 Φεβρουαρίου 2022

Σε Σκίτσα η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία

Σημερά, ή τρίτη ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, με βομβαρδισμούς και σκληρές οδομαχίες ακόμα και μέσα στο Κίεβο. Εδώ η ρωσική επίθεση σε δέκα σκίτσα:

Αριστερά: Όταν οι κυρώσεις* από την Δύση κατά της Ρωσίας δεν φτάνουν. Οι κυρώσεις είναι μια χειρονομία που δεν σώζει ζωές τώρα, σχολίαζει ο Peter Brookes στο σκίτσο του, στο "TheTimes", όπου διακρίνονται οι Τζο Μπάιντεν, Μπόρις Τζόνσον, Εμανουέλ Μακρόν και Βλαντιμίρ Πούτιν.
Η σχετική ανάρτηση:
Peter Brookes @BrookesTimes
My cartoon Saturday
@TheTimes. Sanctions are a gesture, which won’t save Ukraine lives NOW (even should they hasten the murderous Putin’s demise eventually). #UkraineUnderAttack #Putin

Το Δίκαιο του Ισχυροτέρου. Όταν οι ερπύστριες των τάνκς καταπατούν το διεθνές δίκαιο! Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου στον "Ελεύθερο Τύπο":

Μπήκε στην Ουκρανία ο Πούτιν, με το δεξί! Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα "Νέα":

Λόγια από τη Δύση, πύραυλοι από την Ανατολή στην Ουκρανία! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή":

Η Ρωσία χρησιμοποιεί αεροπορικούς και εκτοξευόμενους από πλοία πυραύλους κρουζ προκειμένου να εξαπολύσει πλήγματα εναντίον στρατιωτικών στόχων στην Ουκρανία. Τα  ρωσικά στρατεύματα έχουν ήδη πλήξει εκατοντάδες στόχους στρατιωτικών υποδομών και έχουν καταστρέψει αρκετά αεροσκάφη και δεκάδες άρματα μάχης και τεθωρακισμένα και οχήματα πυροβολικού... Πολλές είναι και οι ανθρώπινες απώλειες...

Πικρό χιούμορ. Ποτέμκιν ξανά... Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή":

Ο Πούτιν την "γράφει" τη Δύση. Και την "διαβάζει"! Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού για το fragilemag.gr:

Μάχες στην Ουκρανία με φόντο τους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου. Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην "Εφ.Συν":

Διαδηλώσεις για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία... Σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου για το "Ελλάδα 24":

Η Ευρώπη και πάλι απλός παρατηρητής...Κλασικά! Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη:

Η Νέα σημαία της Ουκρανίας! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή":

*Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε σήμερα να επιβάλει ένα δεύτερο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας και συγκεκριμένα κυρώσεις στον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Υπενθυμίζεται ότι χθες οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε βάρος του προέδρου της Ρωσίας και άλλων ρώσων αξιωματούχων: του υπουργού Εξωτερικών, του υπουργού Άμυνας και του αρχηγού του γενικού επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου