19 Μαΐου 2022

Τα «Ωραία» της Ημέρας 19.5.2022

Ζελένσκι: Η ιστορία της ζωής του έγινε γραφική νουβέλα.
Ο Τζορτζ Μπους χαρακτήρισε «αδικαιολόγητη» την εισβολή στο Ιράκ, εννοώντας την Ουκρανία.
Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο στη Θεσσαλονίκη για τα γυρίσματα της ταινίας «Ο Τενεκεδένιος στρατιώτης».

Ζελένσκι: Η ιστορία του έγινε νουβέλα.
Η ιστορία της ζωής του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι – από κωμικός σε ηγέτης εν καιρώ πολέμου – έγινε γραφική νουβέλα στην πιο πρόσφατη βιογραφία των TidalWave Comics, με τίτλο: «Πολιτική Ισχύς: Βολοντίμιρ Ζελένσκι».
Η ιστορία 22 σελίδων, που πρόκειται να κυκλοφορήσει την Παρασκευή, αφηγείται το πώς ο Ζελένσκι, ο οποίος υποδύθηκε κάποτε τον ρόλο του προέδρου σε ένα τηλεοπτικό σόου, ανήλθε στην εξουσία το 2019, δεσμευόμενος να βάλει τέλος στον πόλεμο με τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία. Δεν διέθετε πολιτική πείρα όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ως ο έκτος πρόεδρος της χώρας.
«Ποιος είναι αυτός; Τι είναι που τον καθιστά κατάλληλο; Γιατί είναι ο σωστός ηγέτης για την Ουκρανία αυτή τη στιγμή; Όλα αυτά ήταν θέματα που μου προκαλούσαν περιέργεια όταν άρχισα την έρευνα», αναφέρει ο συγγραφέας, Μάικλ Φρίζελ.

Ο Τζορτζ Μπους χαρακτήρισε «αδικαιολόγητη» την εισβολή στο Ιράκ, εννοώντας την Ουκρανία.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Ου. Μπους, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ντάλας την Τετάρτη, χαρακτήρισε κατά λάθος την εισβολή στο Ιράκ ως «βίαιη» και «αδικαιολόγητη» προτού διορθώσει τον εαυτό του, λέγοντας ότι ήθελε να αναφερθεί στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
«Το αποτέλεσμα είναι η απουσία ελέγχων και ισορροπιών στη Ρωσία και η απόφαση ενός ανθρώπου να εξαπολύσει μια εντελώς αδικαιολόγητη και βάναυση εισβολή στο Ιράκ», είπε ο Μπους, πριν διορθωθεί και κουνήσει το κεφάλι του. «Εννοώ, στην Ουκρανία».
Αστειευόμενος κατηγόρησε το λάθος στην ηλικία του καθώς το κοινό ξέσπασε σε γέλια.
Σημειώνεται ότι το 2003, όταν ο Μπους ήταν πρόεδρος, οι Ηνωμένες Πολιτείες ηγήθηκαν μιας εισβολής στο Ιράκ με την πρόφαση της ύπαρξης όπλων μαζικής καταστροφής που δεν βρέθηκαν ποτέ.
Πηγή: kathimerini.gr

Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο στη Θεσσαλονίκη για  ταινία.
Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται την ερχόμενη εβδομάδα ο διεθνούς φήμης ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Ο 78χρονος Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός αναμένεται να φτάσει στην πόλη για τις ανάγκες γυρισμάτων της νέας ταινίας δράσης, «Ο Τενεκεδένιος στρατιώτης» (Tin Soldier0.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνουν γυρίσματα στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ, πιθανότατα τις ημέρες 24-27 Μαΐου. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τέλη Μαΐου και θα διαρκέσουν έως τις 30 Ιουλίου.
Σκηνές της ταινίας που γυρίζεται στην Βόρεια Ελλάδα θα γίνουν και στην Δράμα. Την πόλη αναμένεται να επισκεφθεί τόσο ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο όσο και ο γνωστός ηθοποιός Τζέιμι Φοξ.
Η νέα ταινία δράσης θα περιλαμβάνει σκηνές με ελεγχόμενες εκρήξεις. Ήδη η αντιπεριφέρεια Δράμας έχει προχωρήσεις όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να είναι όλα έτοιμα.
Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου