30 Μαΐου 2022

Τα «Ωραία» της Ημέρας 30.5.2022

Ουκρανία: Οι νικητές της Eurovision πούλησαν το τρόπαιο, αγοράζουν drones για τον στρατό.

Απόπειρα βανδαλισμού της «Τζοκόντα» στο Λούβρο από άντρα μεταμφιεσμένο σε ηλικιωμένη γυναίκα!

Οι νικητές της Eurovision πούλησαν το τρόπαιο για τον στρατό
To ποσό των 900.000 δολαρίων (837.180 ευρώ) συγκέντρωσαν οι Kalush Orchestra, οι μεγάλοι νικητές της φετινής Eurovision, πωλώντας το τρόπαιο του μουσικού διαγωνισμού. Τα χρήματα θα δοθούν στις ουκρανικές Ένοπλές Δυνάμεις
Το κρυστάλλινο μικρόφωνο, το οποίο κέρδισε το ουκρανικό συγκρότημα με το τραγούδι «Stefania» (φωτο επάνω αριστερά), πωλήθηκε χθες σε δημοπρασία που έγινε στο Facebook.
Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας του μη επανδρωμένου εναέριου συστήματος PD-2. Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη και έναν σταθμό ελέγχου.
Πηγές: BBC, Καθημερινή

Και ένα από τα «ωραία» σε εισαγωγικά που αλλάζουν την έννοια (τα τρελά), στη συνέχεια:

Λούβρο: Απόπειρα βανδαλισμού της «Τζοκόντα»
Επίθεση δέχτηκε στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, την Κυριακή 29 Μαΐου, η περίφημη «Τζοκόντα» του Λεονάρντο ντα Βίντσι.
Ένας επισκέπτης, μεταμφιεσμένος σε ηλικιωμένη γυναίκα και σε αναπηρικό καροτσάκι, κάποια στιγμή πλησίασε τον πίνακα που απαθανατίζει τη Μόνα Λίζα, σηκώθηκε όρθιος και του εκσφενδόνισε μια τούρτα με σαντιγί ... «για τη σωτηρία του πλανήτη»!. Οι άνδρες της ασφάλειας αμέσως ακινητοποίησαν τον δράστη. Κι ενώ τον απομάκρυναν από την αίθουσα, ο άνδρας πέταξε στο πάτωμα μερικά τριαντάφυλλα.
Χάρη στην προστατευτική γυάλινη τζαμαρία που τον προστατεύει, ο πίνακας δεν υπέστη καμία ζημιά.
Φαίνεται πως ο άντρας ήθελε να περάσει ένα ... "οικολογικό" μήνυμα με αυτή του την κίνηση, μιας και φέρεται να φώναξε, αφού πέταξε την τούρτα: «Σκεφτείτε την Γη. Καταστρέφουμε την Γη. Οι καλλιτέχνες πρέπει να σκεφτούν την Γη. Γι’ αυτό το έκανα». Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η Τζοκόντα δέχεται επίθεση.
Πηγές: naftemporiki.gr , kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου