11 Μαΐου 2022

Η απλή συμβουλή του Γουόρεν Μπάφετ για να προστατευτείτε από τον πληθωρισμό

Την ώρα που τα πάντα ακριβαίνουν και ο πληθωρισμός αναδεικνύεται στη μεγαλύτερη ανησυχία των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο, ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ δίνει τη δική του συμβουλή σε όποιον θέλει να προστατευτεί απέναντι στις υψηλές τιμές.

«Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να είστε εξαιρετικά καλοί σε κάτι», είπε ο 91χρονος «Σοφός της Όμαχα» μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων της Berkshire Hathaway. Ο Μπάφετ έφερε για παράδειγμα επαγγέλματα όπως είναι οι γιατροί και οι δικηγόροι, λέγοντας ότι «ο κόσμος θα σας δώσει μέρος από αυτά που βγάζει για αυτό που κάνετε».

«Κανείς δεν μπορεί να σας πάρει τις ικανότητες που έχετε. Αυτές δεν τις ‘ροκανίζει’ ο πληθωρισμός. Η καλύτερη επένδυση με διαφορά είναι ό,τι σας κάνει καλύτερους και αυτή δεν φορολογείται καθόλου», είπε ο Μπάφετ, σύμφωνα με το CNBC.

Οι δεξιότητες, σε αντίθεση με τα χρήματα, δεν επηρεάζονται από τον πληθωρισμό. Εάν έχετε δεξιότητες οι οποίες βρίσκονται σε ζήτηση, θα παραμείνουν σε ζήτηση όσα και εάν αξίζει ένα δολάριο, εξήγησε.

Παρόμοια συμβουλή είχε δώσει ο Μπάφετ και το 2009, μετά τη Μεγάλη Ύφεση που προκάλεσε η παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση. Τότε, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής είχε πει ότι «το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να επενδύσετε στον εαυτό σας».

Το επόμενο καλύτερο πράγμα είναι να επενδύσει κανείς σε μία «εκπληκτική εταιρεία» που να φτιάχνει προϊόντα για τα οποία υπάρχει μεγάλη ζήτηση, ανεξάρτητα από την πορεία του δολαρίου, είχε πει τότε.

Πηγή: moneyreview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου