28 Μαΐου 2022

Τοιχογραφία για την βύθιση του Moskva

Μια έμπνευση από το το πλήγμα και την βύθιση του ρωσικού καταδρομικού Moskva στη Μαύρη Θάλασσα:

Ο Ουκρανός καλλιτέχνης του δρόμου Denys Antiukov εμπνεύστηκε για αυτή την τοιχογραφία στη νοτιοανατολική ουκρανική πόλη Saporischschja (
Ζαπορίζια) από την ειδική έκδοση του Boris Groh με τίτλο «Ρωσικό Πολεμικό πλοίο, πήγαινε και γ@μ@σου!». Η πρόταση στο γραμματόσημο έχει γίνει ένα είδος σύνθημα και κάλεσμα για μάχη μεταξύ των Ουκρανών και μπορεί να εντοπιστεί σε πινακίδες κυκλοφορίας και τοίχους αφίσας στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα. Από το DW (Deutsche Welle) Euromaxx.
 
Το σχόλιο της σχετικής ανάρτησης στο facebook:
DW Euromaxx
23 Μαΐου στις 1:08 μ.μ. ·
Ukrainian street artist Denys Antiukov got his inspiration for this mural in the south-eastern Ukrainian city of Saporischschja from Boris Groh’s special edition stamp titled “Russian Warship, go f… yourself!“. The sentence on the stamp has become a kind of motto and a call to battle among Ukrainians and can be spotted on traffic signs and poster walls around the war-torn country.

Θυμίζουμε ότι στα μέσα Απριλίου (14/4) η νότια στρατιωτική διοίκηση του στρατού της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι έπληξε το ρωσικό καταδρομικό Moskva με πυραύλους Neptune, προκαλώντας του μεγάλες υλικές ζημιές. 
Την ίδια μέρα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έκανε λόγο για «πυρκαγιά» και «έκρηξη πυρομαχικών», χωρίς να αναφέρεται σε ουκρανική επίθεση. 
Κατά τη ρυμούλκηση του καταδρομικού Moskva σε λιμάνι, το πλοίο έχασε τη σταθερότητά του εξαιτίας των ζημιών που υπέστη στο κύτος από την έκρηξη πυρομαχικών. «Σε συνθήκες θαλασσοταραχής, το πλοίο βυθίστηκε», ανέφερε η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου. 
Η απώλεια του καταδρομικού Moskva, της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, αποτέλεσε «σκληρό πλήγμα» για τις ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή. 
Σχετική ανάρτηση: Η βύθιση του Moskva «σκληρό πλήγμα» για τον ρωσικό στόλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου