11 Μαΐου 2022

Σκίτσα: Στο Μυαλό του Πούτιν III

Προσπαθώντας, για μια ακόμη φορά, να μπούμε στο μυαλό του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, με τη βοήθεια δέκα σκίτσων, Ελλήνων και ξένων σκιτσογράφων. Τι σκέφτεται άραγε για την καταστροφή που έχει προκαλέσει στην Ουκρανία και την εξέλιξη του πολέμου που προσπαθεί 
να παρουσιάσει ως «νίκη»;

Προς το παρόν βγάζει μια "selfie" με φόντο τα χιλιάδες θύματά του... Σκίτσο (επάνω αριστερά) του Κώστα Βλάχου (5.5.2022).

Είναι μήπως ένας τρελός βομβιστής; Ενάντια σε μια υποστηριζόμενη από τη Δύση ουκρανική «ναζιστική» απειλή που ο ίδιος ο Πούτιν επινόησε! Σκίτσο του David Horsey στο "The Seattle Times" (2.5.2022):

Ξέρει ο Πούτιν ότι έχει τον έλεγχο του φυσικού αερίου και του πετρελαίου και φυσικά το εκμεταλλεύεται... Σκίτσο της Έφης Ξένου στα "Νέα" (29.4.2022):

Να συνεχίζουν να φοράνε μάσκες (στα μάτια) οι Ρώσοι, ζητά ο Πούτιν. Για την υγεία του! Σκίτσο του Mike Luckovich για το "The Atlanta Journal-Constitution" από το mike luckovich @mluckovichajc (29.4.2022):

Όταν ο Πούτιν απλώνει το μακρύ ματωμένο χέρι του (από αγωγούς φυσικού αερίου). Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (28.4.2022):

Φίδι... σε σχήμα Ζ (το σύμβολο για τη «στρατιωτική ειδική επιχείρηση» όπως ονόμασαν οι Ρώσοι την εισβολή στην Ουκρανία) ο Πούτιν. Σκίτσο του Bill Day στο FloridaPolitics.com (27.4.2022):

Προβληματισμένος ο Πούτιν. Μετά την καταστροφή σε Ουκρανία αλλά και Ρωσία, τώρα η σειρά της παγκόσμιας ειρήνης; Ωστόσο, ο πόλεμος που ο ίδιος προκάλεσε στην Ουκρανία μας έδειξε πως ο κίνδυνος μεγάλων αναφλέξεων δεν ανήκει στο παρελθόν. Σκίτσο του Guy Parsons στο Guy Parsons @ParsonsGuy (26.4.2022), όπου σχολιάζει: "Επιτέλους, τα πράγματα αναδεικνύονται":

Σάββατο του Λαζάρου στις 16.4.2022 για την ορδθοδοξία. Και όπως ο Χριστός είπε "Λάζαρε δεύρο έξω", έτσι και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την βύθιση της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα, πιστεύοντας ίσως στις "θεϊκές του δυνάμεις" αναφωνεί: "Moskva δεύρο έξω"! Εκείνο όμως πήγε στον βυθό... Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή»: 

Σπρώχνει τον πλανήτη στο χείλος του γκρεμού (της αβύσσου). Του Bob Gorrell στο GorrellArt.com (16.4.2022):

Και εκείνος ακονίζει τα μαχαία του, ως "χασάπης" της Μαριούπολης... Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή" (13.4.2022):

Σημείωση: Κάποια σκίτσα τα πήραμε από το Editorial & Political Cartoons @EandPCartoons


afirimeno.com / Takis Ant

Σχετικές αναρτήσεις:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου