16 Μαΐου 2022

Τα «Ωραία» της Ημέρας 16.5.2022

Το φιλί του αποχαιρετισμού από τον Ουκρανό νικητή της Eurovision 
Όλεχ στην κοπέλα του Ολεξάντρα.

Lada: Ένα σύμβολο της σοβιετικής εποχής άλλαξε χέρια για 1 ρούβλι.


Το φιλί για τον νικητή της Eurovision.

«Όταν τελειώσει ο διαγωνισμός, πρέπει όλοι να επιστρέψουμε στην Ουκρανία», είχε πει ο μεγάλος νικητής της Eurovision, Όλεχ Πσίουκ, ο τραγουδιστής της Kalush Orchestra, που βραβεύτηκε από τους τηλεθεατές της Ευρώπης, σε μια κίνηση αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό.
Οι φωτογράφοι απαθανάτισαν σήμερα μια συγκινητική στιγμή καθώς ο Όλεχ και το συγκρότημά του αποχαιρετούν τον τόπο του μουσικού τους θριάμβου. Ο Όλεχ φαίνεται να αγκαλιάζει και να φιλά την κοπέλα του Ολεξάντρα καθώς έφευγε από το ξενοδοχείο του στο Τορίνο για να ξεκινήσει το ταξίδι για την κατεστραμμένη από τον πόλεμο πατρίδα του.
Δεδομένου ότι οι άνδρες στρατεύσιμης ηλικίας δεν επιτρέπεται στην πραγματικότητα να εγκαταλείψουν την Ουκρανία αυτή τη στιγμή λόγω του πολέμου, τα μέλη της Kalush Orchestra είχαν λάβει ειδική εξαίρεση για τη συμμετοχή τους στην Eurovision. Δεν αποκλείεται να κληθούν και αυτοί στα όπλα μετά την επιστροφή τους.
Πηγή: naftemporiki.gr

Lada: Άλλαξε χέρια για 1 ρούβλι

Την αποχώρησή της από τη ρωσική αγορά ανακοίνωσε η Renault, καθώς συμφώνησε να μεταβιβάσει την αξίας 2,2 δισ. ευρώ ρωσική μονάδα της σε κρατικούς οργανισμούς, αντί συμβολικού τιμήματος, έπειτα από 30 χρόνια παρουσίας στη χώρα.
Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι το 68% της AvtoVaz που κατέχει –πρόκειται για την εταιρεία που κατασκευάζει τα αυτοκίνητα Lada- θα δοθεί στο κρατικό ινστιτούτο έρευνας για τα αυτοκίνητα NAMI. Ο δήμος της Μόσχας θα πάρει την ιδιοκτησία του εργοστασίου της Renault κοντά στη ρωσική πρωτεύουσα.
Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία αλλάζουν χέρια αντί του συμβολικού ποσού του ενός ρουβλίου, όμως η Renault διατηρεί την επιλογή της επαναγοράς του ποσοστού της στην AvtoVaz για τα επόμενα έξι χρόνια.
Η Lada, που αποτελεί ένα σύμβολο της αυτάρκειας της σοβιετική εποχής, θα μπορούσε θεωρητικά να ωφεληθεί από την έξοδο των ξένων ανταγωνιστών. Όμως, παρουσιάζει μεγάλη εξάρτηση από εισαγόμενα εξαρτήματα.
Πηγή: moneyreview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου