6 Απριλίου 2023

Προεκλογικά με ενδιαφέρον στις 6.4.2023

Ο αντισυστημισμός επανακάμπτει στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο.
Γιατί ο Κουτσούμπας είναι τόσο δημοφιλής;
Ο Ραγκούσης ζητά από το «Πρώτο Θέμα» να του ζητήσει συγνώμη για τα δημοσιεύματα που αφορούν τη βίλα του στην Πάρο.
Ο Ν. Ανδρουλάκης δηλώνει ότι θα θέσει εαυτόν προς αξιολόγηση αν δεν καταφέρει ισχυρό διψήφιο ποσοστό στις εκλογές.

Ο αντισυστημισμός επανακάμπτει στην τρέχουσα εκλογική περίοδο

Ολοι ερευνητές των διαθέσεων της κοινής γνώμης συμφωνούν ότι ο αντισυστημισμός επανακάμπτει στην τρέχουσα εκλογική περίοδο. Απαντες στις μετρήσεις τους καταγράφουν άνοδο των μικρότερων εθνικιστικών, αριστερών και ακροαριστερών σχημάτων που τρέφονται από τον ανορθολογισμό, τη συνωμοσιολογία, την αμφισβήτηση των πάντων και την άμετρο οργή εναντίον των κρατούντων.
Κοινή δε είναι η πεποίθηση ότι το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών έπληξε και πλήττει κατ’αναλογίαν όλα τα κόμματα που συμμετείχαν σε κυβερνητικά τα προηγούμενα 10-12 χρόνια με τη μεγαλύτερη φθορά να αντιμετωπίζει κυρίως η κυβέρνηση. 
Αντίθετα, τα κύματα αμφισβήτησης τροφοδοτούν κυρίως το εθνικιστικό μόρφωμα του φυλακισμένου για τη συμμετοχή του στην εγκληματική και ναζιστική Χρυσή Αυγή Ηλία Κασιδιάρη και από κοντά το κόμμα του τηλεπωλητή Κυριάκου Βελόπουλου , το αντιευρωπαικό και εσχάτως δραχμικό σχήμα του Γιάννη Βαρουφάκη και βεβαίως το ΚΚΕ που αρνείται τους πάντες και τα πάντα. Το δυστύχημα είναι ότι η ενίσχυσή τους πηγάζει κυρίως από προσέλκυση νεότερων σε ηλικία ψηφοφόρων.
Εχει αποδειχθεί περίτρανα στο πρόσφατο παρελθόν ότι ο αντισυστημισμός μόνο ζημίες μπορεί να φέρει στη χώρα. Γι’ αυτό και οι δυνάμεις του ορθολογισμού επιβάλλεται να ξεπεράσουν τον κακό τους εαυτό, να επενδύσουν στον ορθό λόγο και να μεταφέρουν στο εκλογικό σώμα σχέδια ρεαλιστικά ,αξιόπιστα και ικανά να προδιαγράψουν ένα μέλλον πραγματικά ελπιδοφόρο.. Εχουν ακόμη χρόνο στη διάθεσή τους.
Πηγή: Το φάντασμα του αντισυστημισμού πλανάται ξανά πάνω από την Ελλάδα... - ΤΟ ΒΗΜΑ (tovima.gr)

Γιατί ο Κουτσούμπας είναι τόσο δημοφιλής;

Το ΚΚΕ ανήκει στα κόμματα που δεν χρειάζεται να δηλώσουν «αντισυστημικά». Είναι εκ των πραγμάτων το μόνο κόμμα που δικαιούται αυτόν τον χαρακτηρισμό, αφού ήταν πάντα και παραμένει σταθερά τοποθετημένο απέναντι σε όλες τις στρατηγικές επιλογές των κυβερνήσεων που αποτελούν την κοινή βάση πάνω στην οποία αποδεδειγμένα κινούνται τα κόμματα εξουσίας στη χώρα μας: Στο σύστημα της ελεύθερης οικονομίας, στη συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στη συμμαχία με τη Δύση, μέσω και της συμμετοχής της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ...
Αυτό, όμως, που προκαλεί αίσθηση για τα δεδομένα ενός κόμματος σαν το ΚΚΕ είναι η επιρροή του ηγέτη του, του γενικού γραμματέα Δημήτρη Κουτσούμπα. Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις η δημοτικότητά του δείχνει να εκτοξεύεται πολύ υψηλότερα από τα ποσοστά που θα μπορούσε να διεκδικήσει το κόμμα. Τι τρέχει, λοιπόν, με τον Κουτσούμπα; 
Ο Κουτσούμπας, είναι δημοφιλής για … απλούς λόγους. Με λίγα λόγια, ο Κουτσούμπας είναι απλώς αυθεντικός, δεν υποδύεται κάποιο ρόλο, πράγμα που οι περισσότεροι εκτιμούν γιατί –δυστυχώς– δεν είναι τόσο αυτονόητο στην πολιτική. Και επίσης, εκπροσωπεί ένα κόμμα που ακόμη κι αν το θεωρεί κανείς «κολλημένο» ή διαφωνεί ιδεολογικά μαζί του, τουλάχιστον του αναγνωρίζει ότι δεν υποδύεται κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είναι.
Πηγή: Γιατί ο Κουτσούμπας είναι τόσο δημοφιλής; | Protagon.gr

Με εξώδικο ο Ραγκούσης ζητά από το «Πρώτο Θέμα» να του ζητήσει συγνώμη για τα δημοσιεύματα που αφορούν τη βίλα του στην Πάρο.

Και το «Πρώτο Θέμα» απαντά:
«Ο Ραγκούσης μας έστειλε εξώδικο να ζητήσουμε (εμείς;) συγγνώμη - Κύριε Ραγκούση μας, δάνειο από τον ΟΕΚ για βιλάρα 450τ.μ. στην Πάρο με πισίνα και ενοικίαση με €2.000 την ημέρα; Δεν το λες και εργατική κατοικία...
Αναδημοσίευσε (
το protothema.gr και όχι η εφημερίδα), λόγω εύλογου δημοσίου ενδιαφέροντος, πληροφορίες που είχαν άλλα έντυπα, όπως ακριβώς έκαναν εκατοντάδες άλλα sites σ’ όλη την Ελλάδα.
Συνοψίζουμε λοιπόν επ’ αυτού: Πρώτον, δεν ζητάμε καμία συγγνώμη στον κ. Ραγκούση ούτε φυσικά το "Πρώτο Θέμα" θα σταματήσει να δημοσιεύει, να αναδημοσιεύει, να ερευνά και να κάνει αυτα που το κατέστησαν το μεγαλύτερο site στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια.
Δεύτερον, φυσικά δεκτές είναι και οι απόψεις του, άλλο αυτό, αλλά ούτως ή άλλως, ό,τι έχει υποστηρίξει, δημοσιεύεται στο site. Ασε που μας… χρωστάει κιόλας, γιατί από το 2014 του «διαφημίζουμε» δωρεάν τη βιλάρα του από το "Πρώτο Θέμα".
Τώρα επί της ουσίας, ο κ. Ραγκούσης είναι πολιτικός με παρελθόν, όχι χθεσινός. Είχε περάσει από το ΠΑΣΟΚ, το 2017 ίδρυσε ένα μικρό κόμμα μαζί με δύο σοβαρούς πολιτικούς (την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Γιώργο Φλωρίδη) και τελικά κατέληξε στον ΣΥΡΙΖΑ. Γνωρίζει πολύ καλά ότι… έχεις θέμα όταν παίρνεις ένα δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (το λένε και τα αρχικά… Εργατικής Κατοικίας) και το μετατρέπεις σε ενοικιαζόμενη βίλα 450τ.μ. στην Πάρο με πισίνα, γήπεδο τένις κλπ. και το νοικιάζεις με 2.000 ευρώ την ημέρα.
Τα υπόλοιπα, όπως λέει και ο ίδιος, ας ερευνηθούν από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας και ας κριθούν από τους ψηφοφόρους του στη Β’ Πειραιώς».
Πηγή: Ο Ραγκούσης μας έστειλε εξώδικο να ζητήσουμε (εμείς;) συγγνώμη (protothema.gr)

Ο Ν. Ανδρουλάκης δηλώνει ότι 
θα θέσει εαυτόν προς αξιολόγηση αν δεν καταφέρει ισχυρό διψήφιο ποσοστό στις εκλογές

Τα προβλήματα που έχει να λύσει η χώρα, είναι αποτέλεσμα των πολιτικών των κ. κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα είπε σε συνέντευξή του 
στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.
Ερωτηθείς σχετικά με τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η θέση του να μην είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο Τσίπρας, σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας, τόνισε ότι "Δεν θα υποδείξω εγώ ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός" και εξήγησε πως "ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί θα πρέπει να είναι ευρείας αποδοχής".
Ερωτηθείς για τον εκλογικό πήχη του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για ένα ποσοστό πολύ υψηλότερο από αυτό που είχε στις προηγούμενες εκλογές, αναφέροντας χαρακτηριστικά, "ισχυρά διψήφιο ποσοστό".
Aπαντώντας στο ερώτημα τι θα κάνει ο ίδιος, αν δεν καταφέρει το ΠΑΣΟΚ να έχει διψήφιο ποσοστό απάντησε: "Για εμένα ο στόχος μου είναι αυτό που βρήκα να το πάω παρακάτω (προφανώς εννοεί "παραπέρα"). Αν δω ότι δεν τα έχω καταφέρει, προφανέστατα θα θέσω τον εαυτό μου σε οποιαδήποτε αξιολόγηση, όπως αξιολογούμαι εγώ, αξιολογούνται όλα τα στελέχη του κόμματος μας".
Πηγή: Ν. Ανδρουλάκης: Αν δεν καταφέρω ισχυρά διψήφιο ποσοστό θα θέσω εαυτόν προς... (capital.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου