24 Απριλίου 2023

Ο Τσίπρας καταγγέλλει τον «αποκλεισμό» των νέων από τις εκλογές σε τουριστική σεζόν!

Ο άνθρωπος που έστησε τρεις κάλπες μέσα στην τουριστική σεζόν (δυο τον Ιούλιο και μια τον Σεπτέμβρη) 
καταγγέλλει τον «αποκλεισμό» των νέων από τις εκλογές της 21ης Μαΐου!

Διαβάζουμε στις "Ιστορίες πολιτικής ελαφρότητας" στο Protagon.gr:

Αφού ο Αλέξης Τσίπρας πήγε, είδε και επέστρεψε από το Βερολίνο, έδωσε το Σάββατο μια ομιλία στη Θεσσαλονίκη, όπου, ως συνήθως, κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ουσιαστικά για τα πάντα, ακόμα και για το ότι έκανε σεισμό 4,5 Ρίχτερ στην Εύβοια, όταν ο Πρωθυπουργός ζήτησε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας τη διάλυση της Βουλής. Ομως αυτή τη φορά προχώρησε και σε μια βαρυσήμαντη καταγγελία: ότι οι εκλογές στις 21 Μαΐου, με την τουριστική σεζόν να έχει ήδη ανοίξει, είναι ένα δόλιο σχέδιο της ΝΔ για να αποκλειστεί η εργαζόμενη νεολαία από τις κάλπες. 

«Αλλες 200.000 με 250.000 εργαζόμενοι σε εποχικές δουλειές δεν θα έχουν δυστυχώς τη δυνατότητα να ψηφίσουν στις 21 του Μάη γιατί βρίσκονται στη σεζόν, κυρίως στον τουρισμό», γκρίνιαξε ο κ. Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι «τους τρέμει» ο Κυριάκος Μητσοτάκης «και δεν θέλει να ψηφίσουν». 

Συγκεκριμένα, με βάση το syriza.gr, ο Αλέξης Τσίπρας είπε:
“Άλλες 200.000 με 250.000 εργαζόμενοι σε εποχικές δουλειές, δεν θα έχουν δυστυχώς τη δυνατότητα να ψηφίσουν στις 21 του Μάη γιατί βρίσκονται στη σεζόν, κυρίως στον τουρισμό, πολλοί από αυτούς σε συνθήκες γαλέρας, με απλήρωτες υπερωρίες, που τις θέσπισε ο κ. Χατζηδάκης. Αυτούς τους τρέμει ο κ. Μητσοτάκης και δεν θέλει να ψηφίσουν. Υπήρχε η δυνατότητα αυτοί οι άνθρωποι να ψηφίσουν, τους τη στέρησε. Την ίδια ώρα που ψάχνουν να βρουν τρόπους να ψηφίσουν οι φίλαθλοί που θα πάνε να δούνε το final four του μπάσκετ στη Λιθουανία, μπλοκάρουν την δυνατότητα σε 250.000 νέους κυρίως εργαζόμενους να ψηφίσουν στους τόπους που δουλεύουν, γιατί τρέμουν την ψήφο τους. Καλούμε τους εργαζόμενους και κυρίως τους νέους να πάνε στην κάλπη να ψηφίσουν και για αυτούς, για τους συναδέλφους τους, για τους νέους ανθρώπους που ο κ. Μητσοτάκης αποκλείει γιατί τους τρέμει”.

Ακόμα και αν δεχτούμε, ως υπόθεση εργασίας, ότι το κυβερνών κόμμα δεν κάνει και τόσο γκελ στους νέους –οι σημερινοί 17χρονοι, άλλωστε, δεν θυμούνται καν πώς ήταν ο μπαμπάς και η μαμά τους να στέκονται στην ουρά στο ATM για να πάρουν ένα 60ευρω στα capital controls των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ– ο κ. Τσίπρας κατηγορεί ουσιαστικά τη ΝΔ ότι κάνει τις εκλογές τώρα –και σχεδιάζει και δεύτερες κάλπες ακόμα και πιο μέσα στην τουριστική σεζόν, αρχές Ιουλίου– για να μην μπορεί η νεολαία να πάει να ψηφίσει. 

Μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που τις τρεις κάλπες που έστησε, τις έστησε μέσα στην τουριστική σεζόν. Η τελευταία ήταν 7 Ιουλίου του 2019, ενώ οι εθνικές εκλογές του 2015 έγιναν 20 Σεπτεμβρίου. Για να μην πούμε για το δημοψήφισμα του 2015 που έγινε 5 Ιουλίου και κάθε τέτοια μέρα η Μπέτυ κλαίει. 

Πηγή: Protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου