30 Απριλίου 2023

Απρίλιος 2023: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δέκα σκίτσα από την επικαιρότητα που ξεχωρίσαμε, μέσα στο προεκλογικό κλίμα που κυριάρχισε τον 
Απρίλιο
Αριστερά, στο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή» (8.4.2023), η Πόπη Τσαπανίδου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, λέει: "Αν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν παραπλανηθεί οι ψηφοφόροι". Ενώ αν κερδίσει θα έχουν παραμυθιαστεί! 

Ακολουθούν τα  υπόλοιπα σκίτσα με χρονολογική σειρά:

Η προεκλογική περίοδος έχει ουσιαστικά αρχίσει. Τυχαίοι περαστικοί (στελέχη και υπουργοί του κόμματός του!) σταματούν στο δρόμο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, του κάνουν ... κοπλιμέντα και του υπόσχονται ότι θα τον ... ψηφίσουν! Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην Εφημερίδα των Συντακτών (7.4.2023).

Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ευάγγελος Αντώναρος! Τον υποδέχονται με χαρές οι νέοι του "σύντροφοι" με μπροστάρη τον Πολάκη! Κάποτε θα ήταν αστείο! Μπορεί και τώρα! Σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου για το "Ελλάδα24" (12.4.2023):

Η Εβδομάδα των Παθών του 2023 σε Σκίτσα
Η Μεγάλη Εβδομάδα ή η Εβδομάδα των Παθών του 2023 στη χώρα μας, σε προεκλογική περίοδο. Αλλά γιατί Μητσοτάκης και Τσίπρας κουβαλάνε τόσα πολλά καρφια; Για περισσότερη σταθερότητα! Σκίτσο του Ιάκωβου Βάη στο Ριζοσπάστη (13.4.2023):

Πάσχα του 2023 σε Σκίτσα
Σε προεκλογική περίοδο και με την ακρίβεια να καλπάζει, γιορτάσαμε φέτος (στις 16.4.2023) την Ανάσταση. Έφυγε και άφησε ... σημείωμα στον Βελόπουλο! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή":

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης κατηγορείται για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης (
Ελένη Χρονοπούλου: Κατήγγειλα βιασμό και σωματική βλάβη από τον Γεωργούλη), που έγινε στις αρχές του 2020, με τις βελγικές αρχές να ερευνούν έκτοτε την καταγγελία. Η υπόθεση όμως έγινε ευρύτερα γνωστή στις 17.4.2023 όταν η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα,  ανέφερε: «Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη». Αμέσως ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης υπέβαλε την παραίτησή του από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι ο ευρωβουλευτής τίθεται εκτός κόμματος μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεσή του (Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Γεωργούλης μετά από καταγγελία για παρενόχληση)

«Εγώ ζήτησα αρμοδίως από τον Αλέξη Γεωργούλη, όταν ακούστηκε κάτι αόριστο, ως κουτσομπολιό, να με ενημερώσει αν υπάρχει κάτι. Το διέψευσε κατηγορηματικά» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, που θεωρεί ότι έτσι ...έκανε το καθήκον του! Σχετικό σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή (19.4.2023):

Όταν κάποιοι από τους καλλιτέχνες και λοιπές συλλογικότητες, που συνήθως διαδηλώνουν, αναγκάζονται τώρα, εξ αιτίας της υπόθεσης βιασμού και πρόκλησης σωματικής βλάβης που βαρύνουν τον ηθοποιό και ευρωβουλευτή (μέχρι χθες του ΣΥΡΙΖΑ) Αλέξη Γεωργούλη, στη σκιά της Δικαιοσύνης και με πεσμένο πλέον το ηθικό, να ... "φάνε" τα πανό και πλακάτ με τα συνθηματά τους. Σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου για το "Ελλάδα24" (20.4.2023):

"Διέλυσα την Βουλή" (τα κομμάτια της είναι στο τραπέζι) λέει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την ρωτά αν "πιάνουν τα χέρια της" (για να την ξαναφτιάξει)! Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή (22.4.2023): 
Σημειώνεται ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 21 Μαΐου και η ημερομηνία σύγκλησης της νέας Βουλής που θα προκύψει είναι η 1η Ιουνίου.

Το σχέδιο «Δήμητρα» του Βαρουφάκη έχει όλα τα στοιχεία για να ξετρελάνει το σχέδιο «Ανδρέας» του Τσίπρα. Όπως κάποτε η Δήμητρα Λιάνη τον Ανδρέα Παπανδρέου! Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή (24.5.2023). Όμως, τελικά μπορεί να είναι Το σχέδιο «Δήμητρα» του Βαρουφάκη το καλύτερο δώρο για τον Μητσοτάκη ...

Πάντως, σε περίπτωση που δεν του βγαίνει του Τσίπρα ο λογαριασμός (για "προοδευτική κυβέρνηση") ο Βαρουφάκης είναι διατεθημένος να του δανείσει ... «Δήμητρες»! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (27.4.2023):

Σημείωση: Τα παραπάνω σκίτσα τα έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία (ή το Σκίτσο) της Ημέρας".

Επιλογή σκίτσων και σχόλια, από Takis Ant για το afirimeno.com

Σχετικές αναρτήσεις:
Μάρτιος 2023: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα
Φεβρουάριος 2023: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα
Ιανουάριος 2023: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου