18 Μαρτίου 2013

Ο Κυπριακός λαός αντιδρά και απορρίπτει τις αποφάσεις του Eurogroup

Χαρακτηριστικό της αντίθεσης, του θυμού και της απογοήτευσης του Κυπριακού λαού στις πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup, είναι το e-mail Κυπρίου (ένα από τα πολλά που έλαβα) που ακολουθεί:

Στη Ζυρίχη δεν είχαμε δήθεν επιλογή και υπογράψαμε. 

Για τη μετακίνηση των Τούρκων από τα ελεύθερα στα κατεχόμενα δεν είχαμε δήθεν επιλογή και δεχτήκαμε. 
Για Τους S300 δεν είχαμε δήθεν επιλογή και τους πετάξαμε στα χωράφια της Κρήτης. 

Για το σχέδιο Ανάν πάλι δεν είχαμε επιλογή και έπρεπε σε μια βδομάδα να αποφασίσουμε. Για πρώτη φορά δεν φοβηθήκαμε και αποδείχτηκε πως είχαμε κι άλλη επιλογή. 

Τώρα πρέπει να αποφασίσουμε εδώ και τώρα, όχι αύριο ή σε μια-δυο βδομάδες! Πάλι λέμε πως δεν έχουμε δήθεν άλλη επιλογή. Γιατί τόση βιασύνη από τους εταίρους μας; Γιατί ξέρουν πως όσο θα περνούν οι μέρες θα καταλαβαίνει ο κόσμος τι π..στ..δες και τι άσχετοι κομπογιαννίτες είναι, που σέρνουν τις τύχες του κόσμου στα σκουπίδια. Δε νομίζω να υπάρχουν πολλά κράτη με τόσο πολύ ανίκανες διοικήσεις όσο οι των Βρυξελλών. Αν ήταν οι Τούρκοι αντιμέτωποι με τέτοια τελεσίγραφα και εκβιασμούς θα έφευγαν από τη συνεδρία και θα τους έλεγαν να πάνε...

Τι ωραίο και πρωτότυπο μοτίβο επαναλαμβάνεται από το 60 στη ζωή μας! « Η αυτό ή το χάος»

Το ίδιο θα επαναληφθεί και για τη λύση.
Θα μας πουν οι δικοί μας να δεχτούμε, γιατί «υπό τις περιστάσεις είναι η καλύτερη λύση». Τυχόν απόρριψη θα οδηγήσει σε ... (κάτι θα σκαρφιστούν). 


Μόνο που σ’ αυτή την περίπτωση θα είναι η τελευταία φορά που θα επαναληφθεί το ίδιο μοτίβο. Μετά θα πάψουμε να υπάρχουμε!

Θα αποδειχτεί ο φίλος σου ο Συλλούρης ένας δεύτερος Τάσσος ή θα τα μασήσει;

Ίδωμεν.

Κ.Κ.

_________________
Σημείωση: Για λόγους "δεοντολογίας" δεν αναφέρω το όνομά του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου