22 Μαρτίου 2013

Ανέκδοτο: Ωχ! Καλά είμαι!

Ο Γιάννης ο αγρότης, αποφάσισε ότι ο τραυματισμός του από το ατύχημα ήταν αρκετά σοβαρός ώστε να πάει την εταιρεία μετακομίσεων (υπεύθυνη για το ατύχημα) στα δικαστήρια.

Στο δικαστήριο, ο δικηγόρος της εταιρείας ρώτησε τον Γιάννη:

- Μα δεν είπατε κατά τη σκηνή του ατυχήματος «Καλά είμαι»;

Ο Γιάννης απάντησε:
- Λοιπόν, θα σας πω τι έγινε. Μόλις είχα φορτώσει το αγαπημένο μου γαϊδούρι, το Μήτσο, μέσα στο...


- Δεν σας ρώτησα για λεπτομέρειες, τον διέκοψε ο δικηγόρος, απλά απαντήστε στην ερώτηση: Δεν είπατε μετά το ατύχημα «Καλά είμαι»;

Ο Γιάννης όμως συνέχισε:
- Λοιπόν, μόλις είχα φορτώσει τον Μήτσο στο αγροτικό μου και οδηγούσα στο δρόμο...

Ο δικηγόρος διέκοψε και πάλι και είπε:
- Κύριε δικαστά, προσπαθώ να επιβεβαιώσω το γεγονός ότι μετά το ατύχημα, αυτός ο άνθρωπος είπε στον αστυνομικό, που κατέφτασε στον τόπο του ατυχήματος, ότι ήταν καλά. Τώρα, μερικές εβδομάδες μετά, καταγγέλλει τον πελάτη μου. Πιστεύω ότι είναι απατεώνας. Παρακαλώ πείτε του απλά να απαντήσει στην ερώτηση.

Ο δικαστής όμως ενδιαφερόταν πολύ για την ιστορία που ο αγρότης έλεγε και έτσι είπε στο δικηγόρο:

- Θα με ενδιέφερε να ακούσω τι έχει να πει ο Γιάννης για τον Μήτσο. 

Ο Γιάννης ευχαρίστησε τον δικαστή και συνέχισε:
- Λοιπόν, όπως σας έλεγα, μόλις είχα φορτώσει τον Μήτσο στο αγροτικό μου και οδηγούσα στο δρόμο προς την πόλη, όταν ένα τεράστιο φορτηγό της εταιρείας αυτής παραβίασε το σήμα STOP που υπήρχε και τράκαρε το αγροτικό μου. Εκτοξεύτηκα στη μία άκρη του δρόμου εγώ και ο Μήτσος στην άλλη. 
Είχα τραυματιστεί πολύ άσχημα και δεν μπορούσα να κουνηθώ. Παρόλα αυτά, άκουγα τον Μήτσο να γκαρίζει και να ουρλιάζει από πόνο. Κατάλαβα, από τις φωνές του και μόνο, ότι ήταν και αυτός σε πολύ άσχημη κατάσταση. 
Λίγο μετά το ατύχημα ήρθε ένας αστυνομικός. Άκουσε τα γκαρίσματα του Μήτσου και πήγε έτσι πρώτα σε αυτόν. Αφού τον κοίταξε, έβγαλε το όπλο του και τον πυροβόλησε ανάμεσα στα μάτια. Μετά, ο αστυνομικός πέρασε απέναντι στο δρόμο με το όπλο του στο χέρι, με κοίταξε και μου είπε:

- «Το γαϊδούρι σας ήταν σε τόσο άσχημη κατάσταση, που έπρεπε να το πυροβολήσω. Εσείς πώς αισθάνεστε;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου