15 Μαρτίου 2013

Τσίπρας στο LSE: Επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης

«Η μελλοντική κυβέρνηση πρέπει να βάλει τέλος στις πολιτικές λιτότητας και να επαναδιαπραγματευθεί τη δανειακή σύμβαση» δήλωσε, χθες από το Λονδίνο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics (LSE) σε εκδήλωση με θέμα «Η διέξοδος της Ελλάδας από την κρίση».

«Οι πολιτικές της λιτότητας οι οποίες επιβλήθηκαν στην Ευρώπη, όχι μόνο από την ευρωζώνη, αλλά επίσης από το Ηνωμένο Βασίλειο, δε μοιάζει να προσφέρουν βιώσιμη έξοδο από την κρίση. Δεν μοιάζει να αποτελούν καν προϋποθέσεις για μια τέτοια έξοδο. Αντιθέτως, εξαρτώνται από την κρίση κάνοντας τη δυνατότητα μιας μελλοντικής εξόδου από αυτήν ακόμα πιο δύσκολη» πρόσθεσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει πει ότι η μελλοντική κυβέρνηση πρέπει να βάλει ένα τέλος σε αυτές τις πολιτικές, ενώ θα πρέπει παράλληλα να επαναδιαπραγματευθεί τη δανειακή σύμβαση με τους δανειστές.

» Έχει υποστηριχθεί ότι μια οικονομικά βιώσιμη στρατηγική μπορεί να παραδειγματιστεί από τη Συμφωνία για το Χρέος του Λονδίνου το 1953, η οποία έδωσε το έναυσμα της ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Χωρίς την συμφωνία του Λονδίνου δε θα υπήρχε τέτοιο θαύμα. Ένα κούρεμα του χρέους, μια τεράστια επένδυση διά του σχεδίου Μάρσαλ, όροι χρηματοδότησης που συνδέονται με την παραγωγή και τους ρυθμούς ανάπτυξης ήταν κεντρικοί πυλώνες μιας τέτοιας συμφωνίας» εξήγησε.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην επιδείνωση που παρουσιάζεται σε ζητήματα δημοκρατίας.

_________________
Πηγές: www.tanea.gr και www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου