13 Μαρτίου 2013

Στην Αθήνα ο Ρεχάγκελ, ως απεσταλμένος της Μέρκελ

Την Αθήνα θα επισκεφθεί στο τέλος του μήνα ο Ότο Ρεχάγκελ, ως απεσταλμένος της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, προκειμένου να συμβάλει στην προσπάθεια αποκατάστασης των ελληνογερμανικών σχέσεων και να ενισχύσει τον ελληνικό τουρισμό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, ο κ. Ρεχάγκελ ανταποκρίθηκε στην επιθυμία της καγκελαρίου, η οποία επιδιώκει να στηρίξει την ελληνική αναπτυξιακή προσπάθεια και να βελτιώσει τις σχέσεις των δύο λαών.

Όπως αναφέρεται, κατά την τριήμερη παραμονή του στην Αθήνα ο γερμανός προπονητής θα γίνει δεκτός τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, όσο και από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Από το 2004 που κέρδισε το Euro, θεωρείται ήρωας», επισημαίνει η εφημερίδα, ενώ ο ίδιος ο κ. Ρεχάγκελ, σε δηλώσεις του στην Bild, τονίζει ότι το ζήτημα έθιξε όχι μόνο η κ. Μέρκελ, αλλά και ο πρόεδρος της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ, ο οποίος τον παρακάλεσε να βοηθήσει.

«Θα το κάνω ευχαρίστως, επειδή γνωρίζω ότι το όνομά μου στην Ελλάδα έχει θετική εικόνα. Ας μην ξεχνάμε ότι το 2004 κερδίσαμε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Αυτό δεν το πίστευε κανείς τότε, αλλά τα καταφέραμε. Για αυτό θέλω να ενθαρρύνω τους φίλους μου στην Ελλάδα», δήλωσε ο Ότο Ρεχάγκελ.

____________
Πηγές: www.naftemporiki.gr 13 Μαρτίου 2013,και ΑΜΠΕ, Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου