5 Μαρτίου 2014

Περίεργα: Ιταλοί ζητούν να "αγοράσει" η Ελβετία τη Σαρδηνία

Διαστάσεις και δημοσιότητα λαμβάνει η απόφαση (μεταξύ σοβαρού και αστείου) ενός Ιταλού, να δημιουργήσει μια σελίδα στο Facebook που προωθεί την ιδέα της πώλησης της Σαρδηνίας στην Ελβετία με στόχο να μειωθεί το δημόσιο χρέος της Ιταλίας.

Η σελίδα, που αριθμεί ήδη πάνω από τέσσερις χιλιάδες μέλη, έχει το όνομα Canton Marittimo, δηλαδή «Θαλάσσιο Καντόνι» και φιλοδοξεί να ανακηρύξει το δεύτερο μεγαλύτερο ιταλικό νησί ως το «27ο καντόνι της Ελβετίας» με την ελπίδα, όπως λέει,«κάποια στιγμή στο μέλλον η Ελβετία να αποκτήσει τη δική της ακτογραμμή».

Σύμφωνα με τον Αντρέα Καρούζο, τον δημιουργό της σελίδας, «έτσι κι αλλιώς οι κάτοικοι του νησιού ανέκαθεν είχαν τάσεις απόσχισης από την Ιταλία». Εξάλλου μ
ια γερμανόφωνη ελβετική ιστοσελίδα έκανε ένα online δημοψήφισμα για το θέμα αυτό και το 75% των συμμετεχόντων απεφάνθη πως «Ναι! Επιτέλους, η Ελβετία θα έχει ακτογραμμή!»

Σημειώνεται πως η Σαρδηνία, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ιταλίας αλλά και της Μεσογείου (με μεγαλύτερο τη Σικελία και τρίτο σε μέγεθος την Κύπρο ) έχει πληθυσμό 1.7 εκατομμυρίων και συμμετείχε στην ίδρυση της σύγχρονης Ιταλίας το 1861.

Πάντως η όλη ιστορία είναι ενδεικτική για το μέχρι πού μπορούν να φτάσουν ορισμένοι πολίτες για να μπορέσει η χώρα τους να ξεπεράσει την οικονομική κρίση!

_____________
Πηγή: tovima.gr 05.03.2014 
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=573444






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου