16 Απριλίου 2014

Ναυάγιο με 300 αγνοούμενους στη Νότια Κορέα.

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί, 55 τραυματίες και περίπου 300 αγνοούμενοι είναι ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός από τη βύθιση φέρι-μπόουτ κοντά στη νότια ακτή της Νότιας Κορέας. 

Το πλοίο με την ονομασία Sewol, μετέφερε 459 επιβάτες (στην πλειοψηφία τους μαθητές γυμνασίου που πήγαιναν διακοπές στο νησί Ζεζού) και πλήρωμα, καθώς και 150 οχήματα. 

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Ασφάλειας της Νότιας Κορέας, με το πλοίο ταξίδευαν 30 μέλη πληρώματος, 325 μαθητές γυμνασίου, 15 καθηγητές και 89 ακόμη άτομα.


Το πλοίο είχε αποπλεύσει από την πόλη Ιντσεον στα βορειοδυτικά της Νότιας Κορέας και το συνολικό ταξίδι επρόκειτο να διαρκέσει 14 ώρες μέχρι το νησί Ζεζού. Το σήμα κινδύνου εστάλη τρεις ώρες μετά την αναχώρησή του (στις 09:00 περίπου τοπική ώρα) όταν άρχισε να παίρνει κλίση.

Τα αίτια της τραγωδίας παραμένουν άγνωστα ενώ οι προσπάθειες όλες επικεντρώνονται στην εύρεση και διάσωση των επιζώντων. Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε πως πριν το Sewol αρχίσει να βυθίζεται ακούσθηκε ένας "ισχυρός ήχος πρόσκρουσης και θόρυβος".


Εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση δείχνουν το οχηματαγωγό να έχει πάρει κλίση με την πλώρη μέσα στο νερό, ενώ υπερίπταται πλήθος ελικοπτέρων. Λίγο αργότερα, έξω από νερό είχε μείνει μόνο ένα μικρό μέρος της καρίνας. 


Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη γιγάντια επιχείρηση διάσωσης με τη συμμετοχή 85 πλοίων και 18 αεροσκαφών και ελικοπτέρων. Παράλληλα, δύτες του ναυτικού εξακολουθούν να αναζητούν τυχόν επιζώντες στα συντρίμμια του πλοίου. Η θερμοκρασία του νερού στην περιοχή φτάνει στους 12 βαθμούς Κελσίου και είναι αρκετά χαμηλή ώστε να προκαλέσει υποθερμία έπειτα από μιάμιση ώρα παραμονής στο νερό.

Δυστυχώς, υπάρχουν βάσιμοι φόβοι για εκατόμβη νεκρών στο ναυάγιο...

Πηγές: www.kathimerini.gr και www.tovima.gr 16.04.2014






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου