11 Απριλίου 2014

Στην Αθήνα το απόγευμα η Άγκελα Μέρκελ

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται να φτάσει σήμερα στην Αθήνα για ολιγόωρη, αλλά με ισχυρούς συμβολισμούς, επίσκεψη η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ. Τα μέτρα θα είναι μάλιστα αυστηρότερα και από εκείνα που είχε πάρει η ΕΛΑΣ κατά την προηγούμενη επίσκεψή της τον Οκτώβριο του 2012.

Η άφιξη της κ. Μέρκελ, στον απόηχο της εντυπωσιακής εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, είναι προγραμματισμένη για τις 3 μ.μ., ενώ λίγο μετά η Γερμανίδα καγκελάριος θα μετάσχει από κοινού με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε φόρουμ με νέους επιχειρηματίες και εκπροσώπους μικρομεσαίων κυρίως start up επιχειρήσεων.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι από κοινού με την κ. Μέρκελ να σηματοδοτήσουν τη σημασία που αποδίδουν από εδώ και πέρα στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Στις 5.30 μ.μ. η Γερμανίδα καγκελάριος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου μαζί με τον κ. Σαμαρά, ενώ λ
ίγο πριν αναχωρήσει για τη Γερμανία, θα γευματίσει σε άγνωστη για λόγους ασφαλείας τοποθεσία. Πιθανολογείται ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός και η Γερμανίδα καγκελάριος θα δειπνίσουν στην Πλάκα, ώστε να τους δοθεί και η ευκαιρία να θαυμάσουν τα στενά της παραδοσιακής συνοικίας του κέντρου της πόλης. 

Για την ουσία της ολιγόωρης επίσκεψης Μέρκελ στην Αθήνα, εκτός από τους ισχυρούς συμβολισμούς, στελέχη της κυβέρνησης εκτιμούν ότι κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης στο Μαξίμου η Γερμανίδα καγκελάριος θα αναφερθεί στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά και την έξοδο στις αγορές και κυρίως στην απομείωση του ελληνικού χρέους το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Μέρκελ θα αναφερθεί και στην εκκίνηση του Αναπτυξιακού Ταμείου, που φιλοδοξεί να αποτελέσει βασικό εργαλείο χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας και το οποίο έχει αποφασίσει να χρηματοδοτήσει και η Γερμανία.

______________
Πηγή: naftemporiki.gr 11.04.2014
http://www.naftemporiki.gr/story/793062/stin-athina-to-apogeuma-i-agkela-merkel  






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου