24 Απριλίου 2014

Bloomberg: «Μόνο τα Ελγίνεια λείπουν από την Αθήνα»

Αλλαγή κλίματος στην Αθήνα διαπιστώνει το πρακτορείο Bloomberg την επόμενη της επίσημης επιβεβαίωσης του πρωτογενούς πλεονάσματος στην χώρα μας, ύψους 3,4 δισ. ευρώ, από τη Eurostat.

«Τα Ελγίνεια είναι το μόνο πράγμα που λείπει από την Αθήνα» τιτλοφορεί άρθρο του το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, αναφερόμενο στον τρόπο με τον οποίο αλλάζει η ελληνική πρωτεύουσα.

Το πρακτορείο αναφέρει πως το σκηνικό στην Αθήνα είναι πολύ διαφορετικό από το χάος των προηγούμενων ετών. «Οι διακοσμητικές αλλαγές γύρω από την κεντρική πλατεία της πόλης σηματοδοτούν την ανάδυση της Ελλάδας από την κρίση», σχολιάζει.

Στο άρθρο αναφέρεται δήλωση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι «άλλαξα το παράθυρο του γραφείου μου επειδή αποφάσισα ότι η εποχή αυτή (των ταραχών) έχει παρέλθει». Το τζάμι του παραθύρου στο γραφείο του υπουργού είχε τα σημάδια αδέσποτης σφαίρας από τις ταραχές στην πλατεία Συντάγματος το 2010.

Επίσης, αναφορά γίνεται και στον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και στις προσπάθειες για την επιστροφή της Αθήνας σε κανονικούς ρυθμούς, καθώς η πόλη από το 2010 είχε λάβει την ταμπέλα της χειρότερης πόλης να ζει κανείς στη Δυτική Ευρώπη, σε έρευνα της συμβουλευτικής εταιρείας Mercer. «Δεν μπορούμε να αφεθούμε στη μοιρολατρία.... πρέπει να προωθήσουμε την Αθήνα», δηλώνει ο κ. Καμίνης.

«Για την Αθήνα, η ανάκαμψη εξαρτάται από την προσέλκυση τουριστών στα μουσεία και τον Παρθενώνα. Επιχειρήσεις γύρω από το Σύνταγμα, εκ των οποίων και το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, πλήρωσαν για την ανακαίνιση της πλατείας που ξεκίνησε τον προηγούμενο χρόνο», αναφέρει το δημοσίευμα.

Πηγή: 
kathimerini.gr 24.03.2014
http://www.kathimerini.gr/763908/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/bloomberg-mono-ta-elgineia-leipoyn-apo-thn-a8hna

Σχόλιο: Ενθαρρυντική η διαπίστωση της αλλαγής κλίματος στην Αθήνα από το Bloomberg, φτάνει κάποια στιγμή να την διαπιστώσουν και ...οι ίδιοι οι Αθηναίοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου