11 Απριλίου 2014

Δηλώσεις Μέρκελ στην Αθήνα

 Μέρκελ: «Συγχαρητήρια που τα καταφέρατε» 

«Η Ελλάδα τήρησε τις υποσχέσεις της» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ το βράδυ της Παρασκευής κατά τις κοινές δηλώσεις της με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. «Συγχαρητήρια που τα καταφέρατε» είπε χαρακτηριστικά.

«Η κατάσταση του προϋπολογισμού είναι πολύ καλύτερη από αυτή που πιστεύαμε» είπε η Ανγκελα Μέρκελ.

«Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχουν αλλάξει πάρα πολλά. Τώρα το βλέμμα στρέφεται στο μέλλον. Υπάρχει πρόοδος» σημείωσε η γερμανίδα καγκελάριος.

«Ξέρω ότι οι άνθρωποι περνούν δύσκολα και θα συνεχίσουν να περνούν δύσκολα γιατί υπάρχουν κι άλλα να γίνουν. Πρέπει να προσπαθήσουμε ώστε η οικονομία στην Ελλάδα να δείξει τις δυνατότητές της» είπε η κυρία Μέρκελ και πρόσθεσε:

«Η πολιτική της κυβέρνησης που ζήτησε θυσίες από τον λαό ήταν δύσκολος δρόμος και για την ίδια κυβέρνηση. Είναι σημαντικό να περιμένουμε την επικύρωση του πλεονάσματος και τους επόμενους μήνες να μπούμε στην συζήτηση για το πώς θα βοηθήσουμε την Ελλάδα με το χρέος.

» Για το πρόβλημα της ρευστότητας η Γερμανία έχει διάθεση να βοηθήσει. Γι' αυτό και το επενδυτικό ταμείο έχει αρχίσει και κινείται. Η υπόσχεση που έχουμε δώσει είναι ότι θα το υλοποιήσουμε. Επίσης θα βοηθήσουμε στον τομέα των νοσοκομείων και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».


Η ελληνική οικονομία αποκτά πλέον πολλές δυνατότητες, ενώ περιορίζονται οι δυσκολίες επανέλαβε η κυρία Μέρκελ και αναφέρθηκε στη χρήσιμη συνάντησή της με νέους επιχειρηματίες στην Ελλάδα, οι οποίοι, όπως είπε, της εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα αιτήματά τους από την ΕΕ συνολικά.

«Θέλω να ελπίζω ότι πολλοί Γερμανοί θα έχουν τη διάθεση να έρθουν φέτος το καλοκαίρι για διακοπές στην Ελλάδας» ανέφερε η κυρία Μέρκελ.

Στο φόρουμ με νέους επιχειρηματίες

Προηγουμένως, η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, συμμετέχοντας, από κοινού με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σε φόρουμ με νέους επιχειρηματίες στο ξενοδοχείο «Χίλτον», από όπου ξεκίνησε και το πρόγραμμα της επίσκεψής της στη χώρα μας, είχε επισημάνει ότι «Η Ελλάδα αποκτά περισσότερες δυνατότητες απ' ό,τι δυσκολίες, παρότι υπάρχει υψηλή ανεργία».

Ειδικότερα η καγκελάριος δήλωσε:
«Ηρθα σήμερα εδώ για να μάθω πράγματα από εσάς, για να ακούσω τις ανησυχίες σας, να δω την πρόοδό σας, να ρίξω μια ματιά στο μέλλον. Γνωρίζω ποια είναι η δύσκολη κατάσταση που βιώνετε και η οποία διαρκεί ακόμη. Υπάρχουν όμως τόσες ευκαιρίες και δυνατότητες ανοικοδόμησης» και συνέχισε λέγοντας:
«Στη χώρα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες. Υπάρχουν οι παραδοσιακοί τομείς όπως ο τουρισμός και η γεωργία όπου όμως μπορεί κανείς να ακολουθήσει νέους δρόμους. Σκέφτομαι όμως και τον τομέα των υπηρεσιών που εάν έχει κανείς νέες ιδέες μπορεί να προσεγγίσει νέες αγορές εκμεταλλευόμενος και το διαδίκτυο. Το ερώτημα είναι πώς να προσελκύσει κανείς χρηματοδότηση. Θέλουμε να δώσουμε ώθηση στις νέες εταιρείες και θα συμβάλουμε, όπως και η ελληνική πλευρά. Είναι ερώτημα "πώς μπορώ να έχω κεφάλαιο και να διευρύνω την επιχείρησή μου". Ύστερα από όσα έγιναν, και τις μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα αποκτά περισσότερες ευκαιρίες παρά δυσκολίες αν και υπάρχει ακόμη μεγάλη ανεργία και προβλήματα». δήλωσε μεταξύ άλλων η Ανγκελα Μέρκελ.

Η καγκελάριος μάλιστα δεν παρέλειψε να αστειευτεί προς το νεαρής ηλικίας ακροατήριό της: «Δεν ξέρω, βέβαια, τι θα πείτε απόψε στους φίλους σας όταν και αν σας δεχθούν» είπε με νόημα. «Πείτε τους ότι μου θέσατε τους προβληματισμούς σας»...

____________
Πηγές: www.tanea.gr 11.04.2014 (περίπου τα ίδια αναφέρονται σε μεγάλο μέρος του αθηναϊκού ηλεκτρονικού τύπου).
Πηγές ειδικότερα:
http://www.tanea.gr/news/politics/article/5108134/sto-megaro-maksimoy-h-merkel-kat-idian-synanthsh-me-ton-ant-samara/
http://www.tanea.gr/news/politics/article/5108014/merkel-sto-foroym-newn-epixeirhmatiwn-h-ellada-apokta-perissoteres-dynatothtes/






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου