27 Απριλίου 2014

Ν. Κορέα: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός λόγω του πολύνεκρου ναυαγίου

«Το σωστό για μένα είναι να αναλάβω την ευθύνη και να παραιτηθώ καθώς ήμουν ο επικεφαλής της κυβέρνησης. Εκ μέρους της κυβέρνησης ζητώ συγγνώμη για τα πολλά προβλήματα- από την πρόληψη του ατυχήματος έως και την διαχείριση κατά τις πρώτες ώρες της καταστροφής» ανέφερε σε μια σύντομη, αλλά συναισθηματικά φορτισμένη δήλωσή του, ο πρωθυπουργός, εξηγώντας:

«Δεν ήθελα να παραιτηθώ νωρίτερα καθώς η διαχείριση της κατάστασης ήταν η πρώτη προτεραιότητά μου και σκέφτηκα ότι ήταν δική μου ευθύνη να παρέχω βοήθεια. Αλλά αποφάσισα να παραιτηθώ τώρα για να μην επιβαρύνω άλλο την κυβέρνηση».

«Οι κραυγές των οικογενειών εκείνων που αγνοούνται με κρατά ξάγρυπνο τη νύχτα» ανέφερε, ευχόμενος να μην επαναληφθεί η τραγωδία.

Ο Τσουνγκ- η παραίτηση του οποίου έγινε δεκτή από την Πρόεδρο της χώρας- είχε αποδοκιμαστεί εντόνως για τις κυβερνητικές ενέργειες και μάλιστα κάποιος του είχε πετάξει ένα μπουκάλι νερό, όταν επισκέφτηκε τους γονείς των θυμάτων μια ημέρα μετά την καταστροφή.

Υπενθυμίζεται ότι το φέρι Sewol, με 476 επιβαίνοντες -στην πλειοψηφία τους μαθητές και καθηγητές- βυθίστηκε στα ανοιχτά της Νοτίου Κορέας, στις 16 Απριλίου. Επισήμως έχουν επιβεβαιωθεί 187 νεκροί, αλλά δυστυχώς οι δεκάδες αγνοούμενοι θεωρείται πλέον βέβαιο ότι θα προστεθούν στην λίστα των θυμάτων.
Πηγή: ethnos.gr
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63998413

Σχετική ανάρτηση: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου