15 Απριλίου 2014

Η Ομάδα της Fairfax βασικός επενδυτής στη Eurobank

(upd) Την προσφορά που κατατέθηκε από Ομάδα Θεσμικών Επενδυτών (Επενδυτές) στην οποία περιλαμβάνονται οι Fairfax, Capital Research and Management, Wilbur Ross, Fidelity, Mackenzie, και Brookfield, ενέκρινε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), εν όψει της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank.


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ταμείου, οι Επενδυτές συμφώνησαν να συνάψουν με την Eurobank «Συμφωνία Θεσμικού Επενδυτή» και παράλληλα δεσμεύτηκαν να συμμετάσχουν στη διαδικασία εγγραφής των νέων μετοχών με συνολικό ποσό ύψους 1,332 δις. ευρώ, το οποίο αντιπροσωπεύει το 47% της ΑΜΚ, στην τιμή των 0,30 ευρώ ανά προσφερόμενη μετοχή.

Το υπόλοιπο ποσό της ΑΜΚ, όπως ορίστηκε στις 12 Απριλίου 2014 από τη Γενική Συνέλευση της Eurobank, θα καλυφθεί με τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών για θεσµικούς και άλλους ειδικούς επενδυτές εκτός Ελλάδος και µε δηµόσια προσφορά στην Ελλάδα.

Το πλαίσιο της συμφωνίας:

Όπως ανακοίνωσε η Eurobank, από το ποσό των 1,332 δισ. ευρώ, τα 400 εκατ. ευρώ θα καλυφθούν από τη Fairfax, τα 50 εκατ. ευρώ από την Brookfield, και τα υπόλοιπα από τις Wilbur Ross που θα καταβάλει 37,50 εκατ. ευρώ, το Capital Research and Management με 556,8 εκατ. ευρώ, το Fidelity με 115,5 εκατ. ευρώ και το Mackenzie με 172 εκατ. ευρώ, λειτουργώντας ως διαχειριστές επενδύσεων για λογαριασμό κεφαλαίων.

Με βάση τους όρους της συμφωνίας που υπογράφηκε, Fairfax και Wilbur Ross έχουν δεσμευτεί να διακρατήσουν τις μετοχές που θα αποκτήσουν για περίοδο 6 μηνών από την ολοκλήρωση της αύξησης.

Τα δύο funds έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να συμμετέχουν ενεργά στην εταιρική διακυβέρνηση της Eurobank.

Με βάση το Ν. 3864/2010, όπως τροποποιήθηκε από το Ν 4254/2014, εφόσον επενδυτές του ιδιωτικού τομέα συμμετάσχουν στην αύξηση με ποσοστό άνω του 50% ή μεγαλύτερο, το ΤΧΣ θα δεσμευτεί για τη διακράτηση των μετοχών του για περίοδο 6 μηνών από την ολοκλήρωση της αύξησης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Eurobank, η δέσμευση κάθε επενδυτή λήγει στις 16 Μαΐου 2014 και προϋποθέτει ότι θα έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές και ότι η διεθνής προσφορά σε ειδικούς και θεσμικούς επενδυτές, που θα διεξαχθεί ταυτόχρονα με τη δημόσια προσφορά στην Ελλάδα, δε θα έχει καταγγελθεί.

Νωρίτερα σήμερα γράφαμε:

Μέσα στις επόμενες ώρες, σύμφωνα με "Το Βήμα", αναμένεται η ανακοίνωση με βάση την οποία η εταιρεία Fairfax Financial Holdings θα ανακηρυχθεί ως βασικός επενδυτής της Eurobank καθώς θα επενδύσει 1,3 δισ. ευρώ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας.
Η Fairfax είναι γνωστή στην Ελλάδα από την απόκτηση του 42% της Eurobank Properties, την πρόσφατη εξαγορά της Praktiker Hellas, καθώς και την παλαιότερη συμμετοχή της κατά 5% στην Μυτιληναίος.

Πηγή: www.tovima.gr 15.04.2014
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=586948






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου