24 Απριλίου 2014

Νότης Σφακιανάκης: "Δεν πληρώνω" αλλά δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του.

Όταν το 2011 καθιερώθηκε το περίφημο χαράτσι της ΔΕΗ, (το Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών - ΕΕΤΗΔΕ), ο γνωστός τραγουδιστής Νότης Σφακιανάκης κήρυξε τη δική του ...επανάσταση και εντάχθηκε στο κίνημα "Δεν πληρώνω". Αποφάσισε τότε να μην πληρώσει το φόρο που αντιστοιχεί στην εντυπωσιακή βίλα που διαθέτει στην περιοχή της Βάρκιζας. Και όχι μόνο. Έδωσε εντολή στον λογιστή του να μην πληρώσει ούτε τον φόρο αλληλεγγύης που του αναλογούσε, ούτε και τις έκτακτες εισφορές.

Και όλα αυτά, όχι γιατί δεν είχε τη δυνατότητα να πληρώσει, κάθε άλλο μάλιστα, αλλά για λόγους ιδεολογικούς, ήταν μια συνειδητή επιλογή του, όπως ανέφερε ο ίδιος, ενώ δεν δίσταζε να χαρακτηρίζει ως «πρόβατα» όσους πλήρωναν.

Ο λογιστής του κατέθεσε κάποια «δήλωση αντίθεσης» (η οποία, σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες, δεν αποτελεί επίσημο νομικό έγγραφο και δεν έχει καμία ισχύ) και ο Νότης Σφακιανάκης βλέποντας το χρόνο να περνά, χωρίς κανείς να τον ενοχλεί, πίστεψε πως η "επανάστασή" του έπιασε τόπο.

Τα πράγματα όμως εξελίχθηκαν διαφορετικά, καθώς, όταν πριν από λίγες ημέρες η σύζυγός του πήγε στην τράπεζα για να κάνει κάποια συναλλαγή, ενημερώθηκε πως ο συγκεκριμένος λογαριασμός είναι δεσμευμένος εξαιτίας οφειλών στην Εφορία. Τότε προφανώς συνειδητοποίησε ο Νότης Σφακιανάκης πως δεν αποτελεί πολίτη... ειδικής μεταχείρισης. Η οφειλή, σύμφωνα με τον Νότη Σφακιανάκη, ανέρχεται σε 35.000 ευρώ περίπου. «Το χαράτσι ερχόταν μέσω της ΔΕΗ, τώρα όμως έχει φτάσει στην Εφορία. Και η Εφορία μπορεί, έτσι αντισυνταγματικά, να σου δεσμεύσει τον λογαριασμό σου για τα έκτακτα χρήματα που ζητάει, να σου τα πάρει χωρίς να τα οφείλεις, κάτι που συνεπάγεται φασισμό», δήλωσε ο ίδιος.
Και να σκεφτεί κανείς ότι ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης λίγους μήνες πριν έκανε δηλώσεις υπέρ της Χρυσής Αυγής. Δηλώσεις που δεν δίστασε να επαναλάβει και πριν από λίγες ημέρες όταν σε ραδιοφωνική του συνέντευξη έλεγε πως «η Χρυσή Αυγή είναι αγγελούδια μπροστά στους φασίστες που μας κυβερνούν»...

Ωστόσο, η προσπάθειά του Νότη Σφακιανάκη να αποφύγει φορολογικές επιβαρύνσεις, που υφίστανται όλοι οι Ελληνες πολίτες (χωρίς μάλιστα να διαθέτουν τη δική του οικονομική επιφάνεια), χρησιμοποιώντας τον γνωστό του τσαμπουκά, έχουν προκαλέσει γενικότερες αντιδράσεις εναντίον του.

Πηγές: www.ethnos.gr, www.Protothema.gr, www.bankwars.gr

1 σχόλιο:

  1. Ας το κάναμε κ εμείς κ να μην λέγαμε ναι σε ότι λέει η εκάστοτε κυβέρνηση κ μετά να παραπονιομαστε οτι δεν τα βγάζουμε πέρα.. τουλάχιστον εκείνος είχε το θάρρος να το κάνει.οχι για οικονομικούς λόγους αλλά για ηθικούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή