22 Μαΐου 2014

Περίεργα: Σάλος στη Βρετανία από δηλώσεις του Καρόλου για τον Πούτιν

«Και τώρα ο Πούτιν κάνει ό,τι ακριβώς έκανε ο Χίτλερ», λέγεται ότι είπε ο πρίγκιπας Κάρολος σε μία εθελόντρια στο Μουσείο Μετανάστευσης στον Καναδά, όπου πραγματοποιεί τετραήμερη επίσκεψη. 

Η επίμαχη δήλωση προκάλεσε σάλο στη Βρετανία, με αποτέλεσμα οι Εργατικοί να ζητούν την παραίτηση του πρίγκιπα Καρόλου.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής των Εργατικών Μάικ Γκέιπς, πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της βρετανικής βουλής, έγραψε στο Twitter: «Αν ο πρίγκιπας Κάρολος θέλει να κάνει αμφιλεγόμενες δηλώσεις για εθνικά ή διεθνή ζητήματα, θα πρέπει να παραιτηθεί και να κατέβει στις εκλογές». «Σε μια συνταγματική μοναρχία η πολιτική και η διπλωματία πρέπει να ασκούνται από το κοινοβούλιο και την κυβέρνηση. Η μοναρχία θα πρέπει να βλέπεται, αλλά να μην ακούγεται» πρόσθεσε ο Γκέιπς.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε στο BBC ότι «δεν πρόκειται να σχολιάσει την ιδιωτική συνομιλία κανενός», ενώ ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Νικ Κλεγκ σχολίασε ότι πρόκειται ξεκάθαρα για μια ιδιωτική συζήτηση στην οποία οποιοδήποτε μέλος της βασιλικής οικογένειας μπορεί να λέει ό,τι πιστεύει.

Εκπρόσωπος του πρίγκιπα δήλωσε: «Δεν σχολιάζουμε ιδιωτικές συνομιλίες. Ήταν μία ιδιωτική συνομιλία σε μία δεξίωση για τους βετεράνους του πολέμου».

Όπως συνήθως, τα πολλά και περίεργα πρόσωπα (για το ίδιο θέμα) της βρετανικής διπλωματίας...

Πηγή: πληροφορίες από tanea.gr 21.05.2014, και συγκεκριμένα από το:
http://www.tanea.gr/news/world/article/5122936/dhlwsh-sok-apo-ton-prigkipa-karolo-o-poytin-kanei-o-ti-akribws-ekane-o-xitler/

Στη φωτογραφία: O πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος, αστειεύεται σηκώνοντας ένα σφυρί σε εργαστήριο παραδοσιακής επιπλοποιίας στον Καναδά. Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου