31 Μαΐου 2014

Η Τζάκι Κένεντι και οι εραστές της

Η Τζάκι Κένεντι εκτός από θρύλος της αμερικανικής πολιτικής και κοινωνικής ζωής υπήρξε και μια παθιασμένη γυναίκα όπως αποκαλύπτει το νέο βιβλίο με τίτλο «Τζάκι Κένεντι Ωνάση: Μια ζωή πέρα και από τα πιο τρελά της όνειρα» των Darwin Porter και Danforth Prince, που κυκλοφορεί στις 7 Ιουνίου - και το προδημοσιεύει η βρετανική Daily Mail.

«Ήθελε να έχει την κατάσταση στα χέρια της. Σε πλησίαζε και σου έλεγε κοφτά: ''Θέλεις να περάσουμε τη νύχτα μαζί;''». Οι σελίδες του βιβλίου, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στα "Νέα", καταγράφουν μια άκρως απογοητευτική ερωτική ζωή με τον JFK, γεγονός που την οδήγησε στην κατάθλιψη και σε ειδική κλινική στη Μασαχουσέτη, εκεί όπου υπεβλήθη σε βάρβαρες θεραπείες ηλεκτροσόκ.

Σύμφωνα με τη νέα βιογραφία που αναμένεται να σπάσει ρεκόρ πωλήσεων, εκτός από την φημολογία για την σχέση της Τζάκι με τον Μπόμπι Κένεντι (αδελφό του Τζον Κένεντι) μετά την δολοφονία του Τζον το 1963, τώρα λέγεται ότι και άλλος αδελφός, Τέντι Κένεντι είχε ερωτική σχέση με την Τζάκι πριν την δολοφονία του Μπόμπι.

Όπως υποστηρίζει το βιβλίο, και τα τρία αδέρφια Κένεντι θα ερωτεύονταν την γυναίκα που παντρευόταν ο αδελφός τους. Κι εκείνη, θα ανταπέδιδε.

Η δολοφονία του JFK σημάδεψε για πάντα την οικογένεια της. Ο Μπόμπι Κένεντι άρχισε να μένει μαζί τους για να παρηγορήσει την χήρα του αδερφού του. Τότε αναπτύχθηκε και η σχέση τους, κάτι που δεν τους ένοιαζε ούτε στις δημόσιες εμφανίσεις τους. «Οι αδελφοί Κένεντι μοιράζονταν τις γυναίκες τους. Ο Μπόμπι, ανέλαβε την Μέριλιν όταν την βαρέθηκε ο Τζον και τώρα την Τζάκι. Ακόμα και ο πατέρας τους μοιραζόταν τις γυναίκες του με τους γιους του» γράφει το βιβλίο.

Όμως, η Τζάκι δεν έμενε μόνο στην οικογένεια Κέννεντι. Στο βιβλίο αναφέρονται ως κατά καιρούς εραστές της ο Πήτερ Λόφορντ, ο Γουόρεν Μπίτι, ο Πολ Νιούμαν, ο Γκρέκορι Πεκ, ο Φράνκ Σινάτρα, ο Γουίλιαμ Χόλντεν και ο Μάρλον Μπράντο.

Η μετέπειτα πορεία της φαινόταν από τη νεαρή της ηλικία. Η κοινωνία του Νιούπορτ ήταν πολύ μικρή γι’ αυτήν. «Ήθελα να αποπλανήσω όσο το δυνατόν περισσότερους στην πίσω θέση του αυτοκινήτου μου», έλεγε καμαρώνοντας στον Γκορ Βιντάλ, για τη μαύρη Μέρκιουρι που της αγόρασε ο πατέρας της.

Η Τζάκι κατάφερε να πείσει τον πατέρα της να την στείλει για σπουδές στην Γαλλία. Η Σορβόννη της άνοιξε διάπλατα τις πόρτες της διεθνούς πια καλής κοινωνίας. Έπαιρνε καθημερινά το κοκτέιλ της στο μπαρ του ξενοδοχείου Ριτζ, κάπνιζε τα τσιγάρα σύμβολο της εποχής τα Gauloise και είχε πάντα δίπλα της έναν όμορφο άνδρα. Ήταν συνεπαρμένη με τον διάσημο συγγραφέα Αντρέ Μαλρό: «Είναι ο μόνος Γάλλος τον οποίο θα ήθελα να παντρευτώ», έλεγε. 

Λίγο αργότερα ήρθε η σχέση της με τον Γάλλο Τζων Μαρκάν, γιο διάσημου βιογράφου. Αυτός ήταν που της πήρε… «ό,τι πολυτιμότερο» είχε, μέσα σε ένα ασανσέρ. Η μητέρα της ωστόσο δεν τον ήθελε. Το όνειρό της ήταν τα κορίτσια της να καλοπαντρευτούν.

Στο βιβλίο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά και στον γάμο της Τζάκι με τον Αριστοτέλη Ωνάση. Οπως αναφέρεται ο Τέντι Κένεντι προσπάθησε να την πείσει να μην τον παντρευτεί αλλά εκείνη ήταν ανένδοτη. «Η ημέρα που ανακοινώθηκε ο γάμος της με τον Ωνάση ήταν ημέρα πένθους για την οικογένεια Κένεντι - το θεώρησαν προδοσία εκ μέρους της. Ωστόσο ο Τέντι Κένεντι πήγε μαζί της στην Αθήνα για να διαπραγματευθούν το προγαμιαίο συμβόλαιο - σε εκείνο ο Ωνάσης επέμενε και πέτυχε τελικά η Τζάκι να φέρει ως το τέλος της ζωής της και το επώνυμο Ωνάση δίπλα στο Κέννεντι.

Η Τζάκι παντρεύτηκε τον Ωνάση το 1968 και έμειναν παντρεμένοι μέχρι τον θάνατό του το 1975. Στα χρόνια που ακολούθησαν οι εραστές της - για δεύτερη φορά χήρας - Τζάκι ήταν πολλοί και διάσημοι, ανάμεσά τους ο αμερικανός συγγραφέας Πιτ Χάμιλ και ο διάσημος χειρούργος Κρίστιαν Μπάρναρντ, ο ιατρός που πραγματοποίησε την πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση καρδιάς από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Πηγή: tanea.gr 30.05.2014
Τους πολλούς και διάσημους... μυστικούς εραστές της Τζάκι Κένεντι αποκαλύπτει βιβλίο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου