26 Μαΐου 2014

Αντιφατικές δηλώσεις Σαμαρά - Τσίπρα για το μήνυμα των Ευρωεκλογών

Αντ. Σαμαράς: Ο Ελληνικός λαός, έστειλε ένα μήνυμα στην Κυβέρνηση, αλλά απέρριψε την ανατροπή που προωθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Αλ. Τσίπρας: Ιστορική μέρα για την Αριστερά. Εθνικές εκλογές το συντομότερο δυνατόν.

"Ο Ελληνικός λαός, έστειλε ένα μήνυμα στην Κυβέρνηση, αλλά απέρριψε και την ανατροπή που προωθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ! Ενώ όσοι προσπάθησαν να δώσουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις ευρωεκλογές απέτυχαν! Η κυβέρνηση παραμένει εγγυητής για τη σταθερότητα και την ομαλή πορεία της χώρας!" 
δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

"Για πρώτη φορά στην ιστορία η αριστερά είναι η πρώτη δύναμη. Ο σεβασμός στη δημοκρατία επιβάλλει την προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία το συντομότερο δυνατό. Αυτό είναι το μήνυμα της κάλπης", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας επίσης το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Ειδικότερα η Δήλωση του κ. Αντώνη Σαμαρά ήταν η εξής*:

«Ελληνίδες, Έλληνες, Θέλω πάνω απ' όλα να ευχαριστήσω όλους και όλες που πήγαν και ψήφισαν. Και σήμερα και την περασμένη Κυριακή. Με την ψήφο του ο Ελληνικός λαός, έστειλε ένα μήνυμα στην Κυβέρνηση, αλλά απέρριψε και την ανατροπή που προωθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ!

Ξέρω ότι περάσαμε δύο δύσκολα χρόνια. Γύρισα όλη την Ελλάδα. Άκουσα τους πολίτες προσεκτικά. Γνωρίζω τα προβλήματά τους. Γνωρίζω τι και πως πρέπει να αλλάξει. Και θα προχωρήσουμε γρήγορα. Όσο γίνεται πιο γρήγορα!

Είναι ευτύχημα για την Ελλάδα ότι, παρά τα τεράστια προβλήματα, η κυβέρνησή μας άντεξε στις ακραίες επιθέσεις εναντίον της…

Ενώ όσοι προσπάθησαν να δώσουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις ευρωεκλογές απέτυχαν! Δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ούτε την αστάθεια, ούτε την αβεβαιότητα, ούτε την ακυβερνησία που επιδίωκαν. Το σύνθημα, «σήμερα ψηφίζουμε, αύριο φεύγουν» έπεσε στο κενό! Και μάλιστα, η αξιωματική αντιπολίτευση, που ήθελε την «ανατροπή» της κυβέρνησης, μέσα στην τρικυμία της κρίσης, δεν μπόρεσε να αυξήσει καν τα ποσοστά της από τις τελευταίες εθνικές εκλογές! Και μετά ήθελαν και πρόωρες εκλογές;

Και αυτό επιβεβαιώνεται, ακόμα περισσότερο, από το γεγονός ότι στους δήμους και τις περιφέρειες, ο ΣΥΡΙΖΑ που κατέβασε κομματικά ψηφοδέλτια αποδοκιμασίας της κυβέρνησης, απέτυχε σχεδόν παντού στην Ελλάδα! Παίρνει το πολύ δύο μόνο από τις 13 περιφέρειες, ελάχιστες από τις 52 πρωτεύουσες νομών, όπως και ελάχιστους από τους 66 δήμους του λεκανοπεδίου!

Η κυβέρνηση, λοιπόν, παραμένει εγγυητής για τη σταθερότητα και την ομαλή πορεία της χώρας! Και συνεχίζει με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς. Για να βγάλει τη χώρα από την κρίση και από τα μνημόνια. Με την ίδια και ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Με την ίδια και ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη. Και διορθώνοντας τις αδικίες που έγιναν…

Περάσαμε την πιο μεγάλη δοκιμασία που πέρασε ποτέ χώρα σε καιρό Ειρήνης. Καταφέραμε να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια. Και τώρα βγαίνουμε από την κρίση με την κοινωνία ενωμένη, με την πυξίδα της χώρας σταθερή και την οικονομία έτοιμη να μπει στην Ανάπτυξη.

Πριν δυο χρόνια, με τη δική σας εντολή, αποτρέψαμε τα χειρότερα για την Ελλάδα. Σήμερα αποτρέψαμε τον εφιάλτη: να γυρίσουμε πάλι πίσω, στην περιπέτεια που ζήσαμε και σήμερα ξεπερνάμε. Τώρα θα προχωρήσουμε και στο τελευταίο μέρος της διαδρομής: να βγούμε οριστικά από την κρίση!Ώστε από δω και μπρος, να πηγαίνουμε μόνο προς τα πάνω και μόνο μπροστά…»

*http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=599681

Η Δήλωση του κ. Αλέξη Τσίπρα ήταν η ακόλουθη**:

"Ο σεβασμός στη δημοκρατία επιβάλλει την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, το συντομότερο δυνατό, για να αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα στον τόπο", δήλωσε προ ολίγου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν με το ΚΕΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας το μήνυμα της ευρωκάλπης.

Έκανε λόγο για μια "ιστορική ημέρα για τον λαό μας", που "παρά την πρωτοφανή προπαγάνδα φόβου", έδωσε "γενναία" και "πεντακάθαρη" ετυμηγορία στην κάλπη και "καταδίκασε αποφασιστικά" τον Αντώνη Σαμαρά και την πολιτική των μνημονίων, κάνοντας την Αριστερά "για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, πρώτη δύναμη και με σημαντική διαφορά".

"Με βάση τις ανεπίσημες εκτιμήσεις", μίλησε για "μεγάλη ανατροπή" στη μεγαλύτερη περιφέρεια και σε σειρά από σημαντικούς δήμους σε ολόκληρη τη χώρα.

Αύριο", τόνισε, "όλη η Ευρώπη θα μιλά για τον ΣΥΡΙΖΑ και οι λαοί της Ευρώπης θα πανηγυρίζουν για την ήττα των μνημονίων και της λιτότητας, στον τόπο που η ευρωπαϊκή ηγεσία επέλεξε για πειραματόζωο της κρίσης", χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα ως "νίκη του λαού", με στόχο τη χειραφέτησή του.

"Στο πλευρό μας συσπειρώθηκαν ευρύτερες δυνάμεις, με στόχο την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων", σημείωσε και τόνισε ότι ο λαός "αψήφισε την τρομοκρατία, τις επεμβάσεις, τους εκβιασμούς της τελευταίας στιγμής, μέσα κι έξω από τη χώρα".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι "ο λαός μας έδωσε εντολή να επισπεύσουμε, να ανταποκριθούμε στο αίτημα των καιρών για τη συγκρότηση μιας πλατιάς, δημοκρατικής, προοδευτικής και πατριωτικής συμμαχίας, που όχι μόνο θα κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές, αλλά θα αποτελέσει τη νέα μεγάλη και απόλυτη πλειοψηφία", με έργο "την κοινωνική σωτηρία και την ανασυγκρότηση της πατρίδας.

Το σημερινό αποτέλεσμα", επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, "διέλυσε κάθε πρόσχημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης και της πολιτικής της. Η ΝΔ χάνει 7 μονάδες", από το ποσοστό που κατέγραψε στις εθνικές εκλογές του 2012. Αν σήμερα είχαμε εθνικές εκλογές", σημείωσε, "ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε 130 έδρες και η ΝΔ 69.

Με τι ηθική και πολιτική νομιμοποίηση", προειδοποίησε ο Αλ. Τσίπρας "θα διαπραγματευθεί ο Σαμαράς με αυτά τα ποσοστά; Με τι ηθική και πολιτική νομιμοποίηση θα επιβάλλει νέα σκληρά μέτρα", "το νέο μνημόνιο που έχει ήδη αποφασίσει και κράτησε κρυφό στο συρτάρι μέχρι να τελειώσουν οι ευρωεκλογές;", διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ευχαρίστησε θερμά όσους υποστήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

**http://www.avgi.gr/article/2761446/tsipras-istoriki-mera-gia-tin-aristera-ethnikes-ekloges-to-suntomotero

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου