19 Μαΐου 2014

Αυτοδιοικητικές εκλογές 18.5.2014: Όλα κρίνονται την επόμενη Κυριακή

Σαμαράς: Σταθερότητα ή επιστροφή στο παρελθόν, το δίλημμα της άλλης Κυριακής
Τσίπρας: Την επόμενη Κυριακή θα γίνει το δημοψήφισμα που δεν έγινε για το μνημόνιο.

Με εξαίρεση την αδιαμφισβήτητη επιτυχία ορισμένων ανεξάρτητων υποψηφίων στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές της 18.5.2014, που φαίνεται να επικρατούν σε πείσμα εκείνων που πρότειναν τα κόμματα, η εξαγωγή των οριστικών συμπερασμάτων για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας φαίνεται να αναβάλλεται για την επόμενη Κυριακή.
Εξάλλου αυτό προκύπτει και από τις δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού, όσο και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι αργά το βράδυ της Κυριακής δήλωσαν:

Ο πρωθυπουργός ΑντώνηςΣαμαράς 
δήλωσε
«Κάθε κάλπη έχει τη δική της σημασία και ασφαλώς ξεχωριστή σημασία έχουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Δεν θέλω να σταθώ στα πολύ θετικά και αδιαμφισβήτητα αποτελέσματα που είχε η παράταξή μας στην Περιφέρεια και στους δήμους. Ούτε θα σταθώ απέναντι σε εκείνες τις επιλογές που ήταν διαφορετικές από τις δικές μας.
»Την επόμενη Κυριακή ολοκληρώνεται η διαδικασία των αυτοδιοικητικών εκλογών. Αλλά την επόμενη Κυριακή έχουμε ταυτόχρονα την μάχη των ευρωεκλογών, κατά την οποία η Ελλάδα πρέπει να δείξει ότι έχει τη σταθερότητα που της αξίζει και που έχει κερδίσει με τις θυσίες του ελληνικού λαού. Και είναι στο χέρι των Ελλήνων με την ψήφο τους είτε να συμβάλλουν ώστε να υπάρχει για τον ελληνικό λαό η βεβαιότητα ότι θα πάμε μπροστά με σταθερά βήματα, είτε να αφήσουν τη χώρα να ξανακυλήσει προς τα πίσω».


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων, δήλωσε:
"Οι πολίτες, σήμερα, με την ψήφο τους, άνοιξαν ένα νέο δρόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση...
Την επόμενη εβδομάδα, η Αθήνα και η Αττική, ξεπερνώντας όλα τα προγνωστικά, θα γυρίσουν σελίδα.
Ο πρωθυπουργός, πριν από λίγο, αποδέχτηκε ότι το αυτοδιοικητικό αποτέλεσμα προμηνύει πως η κάλπη της επόμενης εβδομάδας, η κάλπη των ευρωεκλογών, διακυβεύει τη συνέχεια της Κυβέρνησής των μνημονίων. Έχει απόλυτο δίκιο.
Οι ευρωεκλογές στις 25 Μάη θα είναι το δημοψήφισμα που δεν έγινε ποτέ στον τόπο για το μνημόνιο..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου