22 Μαΐου 2014

Κόντρα Καμίνη – Σακελλαρίδη στον ΑΝΤ1

Απαντήσεις για τα καυτά ερωτήματα που απασχολούν τους πολίτες της Αθήνας έδωσαν οι δύο υποψήφιοι Δήμαρχοι, Γιώργος Καμίνης και Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στο debate στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, με συντονιστή την Μαρία Χούκλη, την Τετάρτη το βράδυ.

Οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανέβηκαν όταν τέθηκε το θέμα της Χρυσής Αυγής και το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς τους ψηφοφόρους της.

Για την Χρυσή Αυγή ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης απάντησε ότι «είμαστε οι πρώτοι που σπεύσαμε να καταδικάσουμε τα νεοναζιστικά μορφώματα και προσωπικά έσπευσα να τοποθετηθώ κατηγορηματικά πάνω στο θέμα. Εμείς δεν ζητάμε την ψήφο των νεοναζί» , ωστόσο, δεν πήρε θέση απέναντι στις δηλώσεις των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θέλω άλλη σπέκουλα σε αυτό το θέμα γιατί ξεπερνάει τα όριά μας και την ψυχραιμία μας», τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης.

Από την πλευρά του πάντως ο Γιώργος Καμίνης επέμεινε ότι έχει δώσει προσωπικές μάχες ως δήμαρχος από την πρώτη μέρα που ανέλαβε, υποστηρίζοντας πώς όταν εμπόδιζε τα σισίτια της Χρυσής Αυγής ήταν "απελπιστικά μόνος". Απαντώντας σε ερώτηση της Μαρίας Χούκλη για την ανοδική πορεία των ποσοστών της Χρυσής Αυγής σε περιοχές όπου η «η εξαθλίωση και η φτώχεια αποτέλεσαν το κατάλληλο λίπασμα για την Χρυσή Αυγή», ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε στο μεγάλο κοινωνικό έργο, όπως είπε που έχουν παρουσιάσει στις περιοχές αυτές, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα συσσίτια και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Σε παρατήρηση της κ. Χούκλη ότι από τα ποσοστά του α’ γύρου φαίνεται πως ο κ. Σακελλαρίδης δεν κατόρθωσε να πείσει όλους τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2012, ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε ότι «ο κόσμος που επέλεξε να μας στηρίξει, πείστηκε από τη δική μας θετική πρόταση», και «το 79% απέρριψε τη δημοτική αρχή του Καμίνη -μία αρχή χωρίς κανένα έργο».

Ο κ. Καμίνης, κάνοντας έναν απολογισμό του έργου του, τόνισε ότι στα τρισήμισυ χρόνια της θητείας του, ο δήμος νοικοκυρεύτηκε, η δομή του εξορθολογίστηκε, στηρίχθηκε κόσμος που είχε ανάγκη και ήρθαν 120 εκατ. ευρώ ευρωπαϊκοί πόροι. «Γίνονται κοσμογονικά έργα στην Αθήνα» είπε. «Η παράταξη του κ. Σακελλαρίδη σε όλα αυτά είχε πλήρη άρνηση και περιφρόνηση, είτε με καταλήψεις, είτε με διαδηλώσεις, είτε με αφισοκόλληση» συμπλήρωσε.

Για τη στήριξή του στον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών από τη ΝΔ ο κ. Καμίνης τόνισε: «Άλλο να έχεις στήριξη από κομματικές δυνάμεις και άλλο να είσαι υποψήφιος μέσα από τον κομματικό σωλήνα. Τρομάξαμε να αποτινάξουμε τα κομματικά δεσμά από τον δήμο» είπε "αν βγει ο κ. Σακελλαρίδης ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται στη Δημαρχεία" συμπλήρωσε, για να προσθέσει στη συνέχεια ότι οι Αθηναίοι θα πρέπει να προστατεύσουν την αποκομματικοποίηση που έγινε στο δήμο".

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες που θα θέσει για τον δήμο της Αθήνας σε περίπτωση που εκλεγεί ο κ. Καμίνης είπε ότι μετά το νοικοκύρεμα του δήμου σειρά έχει το νοικοκύρεμα της πόλης.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είπε ότι προτεραιότητά του θα είναι να εξασφαλίσει στους πολίτες να ζουν σε μία ασφαλή και αλληλέγγυα πόλη, με ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής, της ποιότητας ζωής, του πολιτισμού, των επιχειρήσεων με γνώμονα τη Δημοκρατία, τη συμμετοχή και τη διαφάνεια.

Για το θέμα του Εθνικού Κήπου ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι θα πρέπει να γίνει ανάπλαση και αξιοποίησή του, αλλά-όπως τόνισε-να μην εκχωρηθεί σε ιδιώτη.

«Δεν πρέπει να έχουμε καμία φοβία όταν συνεργαζόμαστε με ιδιώτη. Ο συντηρητισμός πρέπει να πάρει τέλος» τόνισε ο κ. Καμίνης υποστηρίζοντας, παράλληλα, ότι κανείς δεν παραδίδει τον Εθνικό Κήπο σε ιδιωτικά συμφέροντα. Στρεφόμενος, μάλιστα, κατά του κ. Σακελλαρίδη είπε: «Ακούω την πιο γερασμένη και παλαιολιθική Αριστερά».

Όσον αφορά το θέμα της ανέγερσης του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, ήταν ίσως το μόνο που συμφώνησαν και οι δυο.

Πηγή: antenna.gr 21.05.2014
http://www.antenna.gr/news/perifereiakes--dimotikes-ekloges-2014/article/348477/kontra-kamini-sakellaridi-gia-to-flert-toy-syriza-me-tin-xrysi-aygi 
όπου υπάρχει και το σχετικό βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου