22 Μαΐου 2014

Αλ.Τσίπρας: Δημοψήφισμα η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής

Προσκλητήριο συστράτευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και όσων δεν ανήκουν στην αριστερά, απηύθυνε στην ομιλία του, στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομόνοια, απόψε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε μια άκρως πολωτική ομιλία, πλημμυρισμένη από αντιμνημονιακά συνθήματα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποσχέθηκε μια "νέα Ελλάδα της δημιουργίας, της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης" έχοντας σαν στόχο να βάλει "τέλος στην αστάθεια της λιτότητας, της ανεργίας, της φτώχειας και της κοινωνικής απελπισίας".


Δεσμεύτηκε να βάλει "τέλος στην αβεβαιότητα των μισθών, των συντάξεων και της δουλειάς" και να ανοίξει "το δρόμο στην οικονομική και κοινωνική ασφάλεια":

  • Καταργώντας τα Μνημόνια και τους εφαρμοστικούς τους νόμους.
  • Επαναφέροντας τον κατώτατο μισθό στα €751 ευρώ, για όλους.
  • Επαναφέροντας τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις συμβάσεις εργασίας. 
  • Βάζοντας τέρμα στις μειώσεις μισθών και συντάξεων. 
  • Τερματίζοντας τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα.
  • Κάνοντας τα φάρμακα ξανά, φτηνό και αναγκαίο αγαθό ζωής. 
  • Αναβαθμίζοντας τη δημόσια υγεία και τη δημόσια εκπαίδευση.
Φυσικά, για τις παροχές που υποσχέθηκε, δεν θεώρησε αναγκαίο να αναφερθεί στο από που θα αντλήσει τους αναγκαίους πόρους.

Χαρακτήρισε, ο Αλέξης Τσίπρας, τις ευρωεκλογές της Κυριακής ως "το δημοψήφισμα για το μνημόνιο που δεν έγινε ποτέ. Που δεν έγινε το Μάη του 2010, για το πρώτο μνημόνιο. Που δεν έγινε το Μάρτη του 2012 για το δεύτερο Μνημόνιο", λέγοντας πως "Θα είναι ένα δημοψήφισμα ιστορικό, όπως αυτό που 40 χρόνια πριν, έδιωξε από τη χώρα το παλάτι των βασιλιάδων. Τώρα θα διώξει το παλάτι της διαπλοκής, το παλάτι του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, που οδήγησε στη καταστροφή των μνημονίων τη πατρίδα και το λαό μας".

Και ο
 αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκλεισε την ομιλία του με την προτροπή: "Την Κυριακή ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ".

afirimeno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου