3 Ιανουαρίου 2015

Συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός στην Ανάβυσσο

Ένα χρόνο μετά την εξαφάνισή του ενώ είχε πάρει άδεια από τις φυλακές, ο Χριστόδουλος Ξηρός συνελήφθη λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ανάβυσσο. Είχε βάψει τα μαλλιά του, ενώ ήταν οπλισμένος με πιστόλι με σβησμένο κωδικό. Εντύπωση, για το ποια ενέργεια πιθανώς ετοίμαζε, προκαλεί και ο βαρύς οπλισμός που βρέθηκε στην ενοικιαζόμενη οικία του.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η σύλληψη έγινε σε έξω από σπίτι-κρησφύγετο κοντά στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στην Ανάβυσσο. Ο καταζητούμενος τρομοκράτης είχε νοικιάσει το σπίτι στην οδό Ασκληπιού και Μερκούρη, μια μονοκατοικία σε απομονωμένη περιοχή, με 
ψευδή στοιχεία πριν από περίπου τρεις μήνες. Η οικία βρισκόταν υπό παρακολούθηση εδώ και 10 μέρες.

Το μεσημέρι του Σαββάτου δόθηκε το σήμα και του έστησαν παγίδα. Μόλις τον είδαν έξω από το σπίτι, όπως ερχόταν με το ποδήλατό του, σκηνοθέτησαν ένα ατύχημα με μοτοσικλετιστή. Μόλις ο αστυνομικός έπεσε, ο Χρ. Ξηρός έσπευσε να δει τι συμβαίνει. Τότε έγινε η επέμβαση και τον συνέλαβαν χωρίς εκείνος να προβάλει αντίσταση.

Στο εσωτερικό του σπιτιού που διέμενε ο Χρ. Ξηρός, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, βρέθηκαν 7 καλάσνικοφ, εξάρτημα ρουκετοβόλου RPG και ένα κουτι διαστάσεων 1 X 50 με άγνωστο περιεχόμενο. Από την Κυριακή θα γίνουν έρευνες και σε άλλα σπίτια που συνδέονται με άτομα και περιοχές που επισκέφθηκε ο Χρ. Ξηρός στο διάστημα της αστυνομικής έρευνας. Εξετάζεται το σενάριο να πρόκειται για γιάφκα τρομοκρατών.

Τον χώρο ερευνά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ ο συλληφθείς μεταφέρθηκε και ανακρίνεται στην ΓΑΔΑ. 


Επάνω: Ο Χρ. Ξηρός μεταφέρεται στον εισαγγελέα (Φωτογραφία: eurokinissi)

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. απαντώντας σε ερωτήσεις για τη σύλληψη, μεταξύ άλλων τόνισε: "Πάνω του έφερε ένα πιστόλι με 14 σφαίρες. Δεν προέβαλε αντίσταση και ερευνάται το σπίτι. Η έρευνα μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές. Η κατ΄ οίκον έρευνα μόλις ξεκίνησε. Στη συγκεκριμένη περιοχή βρισκόμαστε πάνω από 3 μήνες. Σήμερα κυκλοφόρησε ο Χρ. Ξηρός".

Πηγές: Στοιχεία από www.tovima.gr και www.kathimerini.gr.






yle="text-align: center;">






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Στη δεύτερη γιάφκα του Χριστόδουλου Ξηρού, στην περιοχή Περαχώρα Λουτρακίου, βρέθηκαν τουλάχιστον 100 έτοιμοι εκρηκτικοί μηχανισμοί και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, σε περίπτωση επιτυχίας του σχεδίου απόδρασης απο τις φυλακές Κορυδαλλού, "εγκέφαλος" του οποίου ήταν ο Ξηρός, τις βόμβες θα παραλάμβαναν οι δραπέτες των "Πυρήνων της Φωτιάς", οι οποίοι θα τις χρησιμοποιούσαν για μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στην περιοχή της Αττικής. Πηγή: kathimerini.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή