1 Αυγούστου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 1.8.2015

(upd) Τριακονταετούς διάρκειας θα είναι το νέο δάνειο της Ελλάδας από τον ESM, αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στην «Εφ.Συν.» ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης. Επισημαίνει ότι με τη συμφωνία επέρχεται μίνι αναδιάρθρωση χρέους, καθώς θα εξαγοραστούν έτσι προηγούμενα δάνεια της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.
Πιστεύει ότι η δημιουργία πολιτικού φορέα υπέρ της επιστροφής στη δραχμή θα είναι «κάτι αποτυχημένο και περιθωριακό».
efsyn.gr 

Κεφαλαιώδους σημασίας θεωρεί -όπως ακριβώς και η γερμανική κυβέρνηση- τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο υπό διαπραγμάτευση τρίτο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα ο Λαρς Φελντ, ένας εκ των «Πέντε Σοφών» της γερμανικής οικονομίας. 
Deutsche Welle

Ενα μεγάλο πακέτο με προαπαιτούμενα μέτρα καλείται να ψηφίσει η κυβέρνηση εντός του Αυγούστου, με «αντίβαρο» την εκταμίευση μιας μεγάλης πρώτης δόσης που μπορεί να κινηθεί μεταξύ 20-25 δισ. ευρώ. Χθες, με τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτου και Οικονομίας Γ. Σταθάκη, άρχισε το ουσιαστικό σκέλος της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.
kathimerini.gr 

Στη διάψευση δημοσιεύματος, το οποίο υποστηρίζει ότι οι θεσμοί «ξηλώνουν και τις 100 δόσεις» και παραθέτει μια σειρά από «άγριες διαθέσεις της τρόικας», προέβη το υπουργείο Οικονομικών. «Δεν ισχύει απολύτως τίποτα. Ουδέποτε, άλλωστε, συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα στα τεχνικά κλιμάκια ή στη συνάντηση των υπουργών με τους εκπροσώπους των θεσμών», επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του. 
tovima.gr

Η τρόικα πιέζει να ψηφιστεί εντός του Αυγούστου και ως προαπαιτούμενο η ρύθμιση για τη σταδιακή κατάργηση των ειδικών διατάξεων που οδηγούν σε συνταξιοδότηση πριν από τα 62 έτη. Ταυτόχρονα, όμως, θέλουν και αλλαγές που να διασφαλίζουν ότι δεν θα υπάρχει πρόωρη έξοδος από την εργασία, νωρίτερα από το 2022. 
kathimerini.gr

«Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών μέσα στο 2015 για να αποφύγουμε bail-in». «Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να αποφύγουμε ένα bail-in στις ελληνικές τράπεζες. Αν η ανακεφαλαιοποίηση γίνει ως το τέλος του χρόνου, έτσι αποφεύγουμε ένα bail-in», δήλωσε στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος στο πρακτορείο Reuters. 
skai.gr 

Προ των πυλών είναι η αλλαγή, δήλωσε το Σάββατο ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσαν επιχειρηματικοί σύνδεσμοι στα κατεχόμενα, σημειώνοντας ότι με την ειρήνη και τη σταθερότητα θα υπάρξει μεγάλη οικονομική άνοδος στην Κύπρο. Οι δύο κοινότητες πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι δυνατόν να λειτουργήσει μια δομή διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, ανέφερε προσθέτοντας ότι η λύση θα είναι σ` αυτό το πλαίσιο.
kathimerini.gr

Επιταγές, γραμμάτια και συναλλαγματικές με ημερομηνία πληρωμής – λήξης από τις 20 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου, που δεν εξοφλούνται, δεν θα μπουν στον «Τειρεσία», εάν εξοφληθούν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, σε νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. 
kathimerini.gr 

Ανοίγει τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών. Τα κεφάλαια που θα μπορούν να επενδύουν οι Ελληνες για αγορά μετοχών από το Χρηματιστήριο της Αθήνας καθορίζει η απόφαση του υπουργού Οικονομικών που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Πρόκειται μόνο για κεφάλαια που βρίσκονται εκτός τραπεζικού συστήματος. 
kathimerini.gr 

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε ο πρόεδρος της Μιανμάρ Τέιν Σέιν τέσσερις περιοχές της χώρας, έπειτα τις τεράστιες καταστροφές που έχουν προκαλέσει οι ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων. Μέχρι στιγμής, 27 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ χιλιάδες πολίτες αναζητούν ασφαλές καταφύγιο σε μοναστήρια.
tovima.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου